Собствениците на кучета живеят по-дълго?

8439
Собствениците на кучета живеят по-дълго?
Снимка: iStock

Наличието на куче удължава живота, според последни изследвания. Ако сте от тези, които се съмняват, прочетете този материал!

Световната здравна организация (СЗО) съобщава, че сърдечният удар и инсулт са най-честите причини за смърт. Не звучи много оптимистично, но в края на тунела има светлина. Не говорим за балансирано хранене (въпреки че това, което ядем, е много важно). Изследванията в последните години показват, че животът може да бъде удължен. Как е възможно? Достатъчно е да станете собственик на куче.

Кои сериозни заболявания може да надуши домашното куче и да алармира за тях

Домашните любимци обикновено усещат приближаващ се проблем, свързан с дома и стопаните си. Кучетата всъщност могат да предскажат и нали...

Собствениците на кучета имат по-нисък риск от смърт след инфаркт и инсулт, отколкото хората, живеещи сами. Това твърдят експерти от Американската сърдечна асоциация.

Случва се понякога в интернет пространството да се появи информация, че спането с домашен любимец има по-добър ефект върху здравето ни, отколкото с друг човек. Разбира се, в началото на човек винаги му е трудно да повярва, защото повечето специалисти непрекъснато ни уверяват, че кучетата не трябва да спят в едно легло с хората. И това заради възможните инфекции и заболявания, които можем да получим от тях. Въпреки това, много направени изследвания показват, че жените, които споделят матрак с куче, са по-спокойни и освен това имат по-голямо чувство за комфорт и сигурност, отколкото да са в леглото с партньора си. Сега имаме още един анализ на тази тема за вас. Оказва се, че собствениците на домашни любимци живеят по-дълго!

Наличието на куче във вашата къща означава по-високо ниво на физическа активност и по-ниско ниво на стрес за домакинството, както и по-нисък риск от депресия, свързана със самотата. Сега се оказва, че да имаш куче има благоприятен ефект и върху сърдечно-съдовата ви система.

Според изследователите собствениците на кучета имат 33 процента по-нисък риск от преждевременна смърт след инфаркт и 27% по-нисък риск от преждевременна смърт след исхемичен инсулт в сравнение с хората, живеещи сами или без наличието на домашен любимец - куче.

Защо кучето ви изгризва всичко, когато остане само вкъщи?

Защо кучето дъвче неща? Това е нормално за тяхната физиология Да, и ще трябва да приемете този факт, да се надяваме, че когато сте ре...

Освен това притежаването на куче е свързано с 24% по-нисък риск от смърт от каквато и да е друга причина.

Проучването анализира данните от почти 182 хиляди души след инфаркт и почти 155 хиляди хора след получаването на инсулт.

Друго, което също си заслужава да се знае е, че собствениците на кучета и децата, отглеждани у дома заедно с домашни любимци, са по-малко склонни да страдат от астма или да страдат от алергичен ринит. Те също така се чувстват по-добре, не се чувстват социално изолирани и са статистически по-активни физически.

Заслужава си да се спомене, че домашният любимец помага на детето по-бързо да добие важните навици, като състрадание, грижа, отговорност и други.

5 причини защо трябва да имате куче

Кучето с радост ще ви посрещне на вратата, ще ви „изслуша“ търпеливо, ще ви даде щастие и... ще ви пази здрави. Четирикрак ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 27 юни /валутен калкулатор/

Ако сложим гореща храна в хладилника - ето какво ще се случи

Знаете ли кое е най-студеното място в хладилника

Как кухненският фън шуй помога за привличането на богатство и късмет?

Какви грешки допускаме при съхранение на гъби в хладилник

Какво става с кръвната ви захар, когато ядете мед

Французойката никога не харчи пари за тези неща

5 финансови проблема, които могат да предизвикат конфликт във връзката

Каква трябва да е температурата в хладилника през горещите летни дни

Ако тези 5 предмета са в стаята ви, можете да забравите за секса завинаги

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com