Снимката на профила в социалната мрежа разкрива характера

10966
Снимката на профила в социалната мрежа разкрива характера
Снимка: Thinkstock

Изследователи от университета на Пенсилвания изясниха, че аватарът в социалните мрежи (изображението, което представя определен човек във виртуалната реалност) може много да разкаже за неговия характер.

Учените са анализирали изображенията на профилите на 66 000 потребители на Twitter и се допитали до повече от 400 потребители, които попълнили психологически въпросник за оценка на изразеността на пет основни личностни черти – откритост, добросъвестност, екстраверсия, отстъпчивост и невротизъм.

Джеси Джей: Ако нямаше социални мрежи, повече хора щяха да са женени

Социалните мрежи погубиха романтиката, смята певицата Джеси Джей. Според нея ако сайтове като Facebook и Twitter бъдат затворени, пов...

Анализът показал, че невротиците предпочитали да поставят като аватар не своя снимка, а например изображения на животни или сгради.

Отстъпчивите хора, отличаващи се с жизнерадостност, на аватарите се смеят, играят с други хора или се усмихват широко.

Добросъвестните хора, които уважават реда, на аватарите изглеждат по-стари от своите години. На тях нерядко може да се видят очила и елегантна дреха.

На свой ред екстравертите, както и отстъпчивите хора, също винаги се усмихвали на снимката на профила и избирали ярки изображения. Освен това те обичали да позират с по-млади хора, за да изглеждат и те по-млади, отколкото са.

7 неща, които не бива да споделяте в социалните мрежи

За разлика от периода на навлизането на социалните мрежи, потребителите вече много внимават какво качват в тях. Оказва се, че дори и на...

И накрая, хората, отворени за всичко ново, не се страхували да експериментират. Те често позирали с някакви предмети или поставяли черно-бели снимки, на които изгледали тъжни или ядосани.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com