Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сложете това в тоалетната чиния вечерта и до сутринта тя ще блести от чистота

27 май 2024, 21:19 часа
Реклама

Не всяка домакиня има възможността всеки ден да почиства старателно тоалетната чиния, въпреки че тази санитарна принадлежност очевидно се нуждае от ежедневно почистване и грижи. Пренебрегването на необходимостта от редовно почистване на тоалетната чиния, води до проблем като неприятната миризма и плака.

Реклама

Но домакините с опит разчитат на някои лесни начини. Например, един от тях включва изливането на определена смеси в тоалетната през нощта. За толкова дълъг период от време съставките в тях ще свършат работата си, а на сутринта ще трябва само леко да избършете тоалетната.

Какво можете да изсипете вечерта в тоалетната?

Както се оказва, има доста възможности. Всички те имат различна степен на ефективност, така че понякога могат да се редуват.

Почистване на тоалетната с кафе - ето как се прави

Най-често се препоръчва използването на смес от сода бикарбонат, сол и прах за пране. Достатъчни са само няколко лъжици.

Можете също така да комбинирате процедурата с "оцетни компреси". В случяя става въпрос за хартиени кърпи, напоени с продукта. Те се прилагат върху проблемните зони.

Ако използвате тези трикове редовно, можете много бързо да приведете тоалетната чиния в ред, без да ви се налага да използвате скъпи и вредни препарати за нейното почистване.

Други трикове за почистване на тоалетната чиния

Можете да използвате таблетки за почистване на тръби или таблетки за почистване на вода за аквариуми. Изберете такива, които съдържат активни съставки за борба с мръсотията и варовиковите отлагания.

Просто поставете една таблетка в резервоара на тоалетната преди лягане, за да й дадете достатъчно време да се разтвори и да взаимодейства с мръсотията.

Дайте време на таблетката да се разтвори. Оставете таблетката цяла нощ. Процесът на разтваряне ще помогне да се почисти тоалетната не само от мръсотия и котлен камък, но и да се отървете от неприятната миризма.

На следващата сутрин пуснете водата, за да отмиете всички остатъци от неразтворена мръсотия.

Друг вариант е сместа от сода бикарбонат и лимонена киселина. Изсипете смес от 1/3 чаша сода за хляб и две супени лъжици лимонена киселина в тоалетната чиния. Изчакайте около 15-30 минути преди да изплакнете.

Друга опция - разтворете 1/3 чаша сода за хляб и чаша оцет в съд. Изсипете сместа в тоалетната чиния. След половин час почистете с четка, както обикновено.

5 безотказни начина за отпушване на канали и мивка - изберете кой Ви е най-удобен

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес