Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сигурно отслабване без мъчителни диети

16 август 2021, 13:09 часа

Във все още летните сезони, в които продължаваме да си правим планове за пътувания, почивки, басейни и плажове, ние въпреки всичко не спираме да се поглеждаме скришом във всяко отражение и да се критикуваме малко по-строго, от колкото трябва, за начина по който ни стоят дрехите и особено банският костюм. 

И докато ние бихме ви казали преди всичко да се обичате и да се наслаждавате на себе си и дните си в забавления и спокойствие, сме сигурни, че това не спира опитите ви да намирате сравнително лесни диети, които да се отразят положително на фигурата ви.

Отслабване с пчелен прашец - и още ползи от консумацията му

За това ще ви открехнем за един от най-сигурните начини да свалите килограми, без да се измъчвате и тормозите, особено в този период, който би трябвало да носи почивка и спокойствие. 

Най-сигурният начин за отслабване, е като деактивирате хормона, съхраняващ мазнините с тези няколко съвета.

Основното за намаляне на нивата на котризола, са медитациите и/или спортуването. Разбира се че здравословното хранене също е важно, като например ограничаването на тлъстото месо, пърженото, бързите закуски и увеличаване на ядките и рибата в менюто, както и повече плодове и зеленчуци, но без диетата да е крайно строга и основа на цялостния ви план за отслабване. Също изключително важно е да спите достатъчно и да сте добре отпочинали.

Много важно е нивата на инсулинова резистентност да не са високи, защото това води до наддаване. Като разбира се единият начин е да намалите сладкото, а другото е добрият сън, като при влошаване на съня, ефектът също е повишаване нивото на инсулиновата резистентност.

Съвети за скоростно отслабване

Може нивото на естроген в тялото ви да е по-високо, като при жените в повечето случаи това се случва след започване приема на контрацептиви. Можете да го намалите все пак по естествен начин с храни богати на фибри (ечемик, овес, плодове и зеленчуци). Те сами ще намалят нивата на естрогена.

Хормонът, който може да ви изненада с действието си, е лептинът. При него, колкото повече консумирате храните с негово съдържание, толкова по-добре ще се влияе тялото ви. Ще се регулират мазнините и захарите. Като перфектният начин за консумацията му, е да хапвате храни богати на въглехидрати, но и да упражнявате някакъв спорт или по-засилено движение в ежедневието ви, като например бързи разходки. Те освен всичко останало, ще увеличат и ендорфина във вас, което ще намали стреса. 

Можете да отслабвате естествено, без излишен тормоз и психиката ви да е здрава, спокойна и да помага също на процеса! Все пак най-важното е да бъдете щастливи със себе си и в себе си.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес