Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разкриха тайната на перфектните кисели краставички

21 август 2021, 07:25 часа

Всеки българин обича да си похапва кисели краставички. Това е един от деликатесите, заслужил си място на трапезата. Вкусни и хрупкави, краставичките, съхранявани в буркан, могат да се превърнат в гарнитура към почти всяко едно ястие.

Много е важно обаче да знаете как да си ги приготвите, ако искате максимално да се насладите на вкуса им.

Ние имаме страхотна новина за вас. Предстои да научите тайната на перфектните кисели краставички. Сигурни сме, че крайният резултат ще оправдае всички усилия, които сте вложили.

Обикновено на човек му е трудно да постигне перфектния баланс между сладко и кисело, но с тази рецепта няма за какво да се тревожите, защото накрая краставичките ще са феноменално вкусни.

Как да приготвите най-вкусните кисели краставички?

Най-напред е нужно да измиете краставичките и да подготвите бурканите, в които ще ги подреждате.

Преминете към подготовката на специалната марината. Вземете една тава и в нея изсипете 2 литра вода, към която да добавите 2 супени лъжици сол с връх, 6 топченца бахар, 6 листа дафинов лист и 6 супени лъжици захар.

10 причини НИКОГА да не изхвърляме сока от киселите краставички

Тази вода се вари в продължение на три минути, а след това се охлажда. Едва след като е със стайна температура, се добавя и оцет. Изсипете от киселата подправка на око.

Тази смес разсипете по бурканите с киселите краставички. След това ги затворете старателно с капак и ги варете 10 минути. Оставете ги да се охладят, преди да опитате от съвършения вкус на тази превъзходна зимнина, заслужила мястото си на всяка българска трапеза.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес