Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разкош за душата и тялото: Пет чудни места за СПА релакс

04 юни 2024, 16:08 часа

Удоволствието от СПА процедурите отдавна не е лукс, а необходимост в динамиката на днешното време. Много са местата, които предлагат такъв начин за релаксиране и детокс, но ние подбрахме за вас пет по-специални, в които всеки може да открие по нещо за себе си. Дали ще изберете любимия си масаж или ще опитате нещо ново от страхотните предложения, със сигурност ще се насладите на всяка минута. Защото посещението в тези оазиси на здравето и красотата е истински разкош за душата и тялото.

 

Здрави, сияещи и неотразими след СПА в “Лъки” Банско

Ултрамодерният СПА център на апартхотел Лъки Банско СПА&Релакс 5* очарова гостите си с иновативни и разнообразни терапии за лице и тяло, с професионален екип и персонална грижа и отношение. Биобасейни, басейн със соли от Мъртво море, разнообразие от сауни и парни бани, джакузи, приключенски душове, професионален фитнес, хамам, расул и други съоръжения ще превърнат вашия СПА ден в истинско преживяване. Ето няколко от най-новите ни предложения, които са само малка част от богатата гама процедури и терапии, даващи младост, красота, здраве и самочувствие на всеки гост, посетил СПА центъра ни.

• Криотерапия – познат от древността метод за лечение със студ. Процедурата протича в криокамера, където се охлажда цялото тяло (без главата) с течен азот до температура от (-) 120 до (-) 160 °С. Стимулира имунната система, детоксикира и ускорява отслабването.

• Пресотерапия – модерен, ефективен и безболезнен метод за премахване на целулит и мастни натрупвания по краката, при който се използват специални надуваеми ботуши. Процедурата активира пасивната част на кръвообращението – вените и лимфните съдове и по този начин стимулира изтласкването на натрупаните токсини. Отоците и болките изчезват, а контурът на краката става по-фин.

• ХидраБюти – последна генерация апаратна неинвазивна терапия за свежа и еластична кожа, за блясък и красота на лицето. Апаратът се използва за антиейдж кислородна терапия, диамантено дембразио, мезотерапия с дермапен, триполярен биолифтинг за лице с RF, Фотон или динамична LED и криотерапия за лице. С ХидраБюти не е необходимо да чакате ефекта – той е видим и моментален.

СПА зоната на “Лъки” Банско е мястото, на което можете да постигнете баланс между тялото и духа. Каквото и да изберете от богатата палитра с предложения, оттук ще си тръгнете здрави, сияещи и неотразими.

 

Банско, ул. "Кир Благо Тодев" 4

Тел. 0879 111 222

www.luckybansko.bg

 

Богато СПА меню за петте сетива предлага "Санте" - Велинград

Лечебната сила на минералната вода е позната в района на Велинград от векове. Още в римско време тук са открити първите минерални бани, за които са изградени каптажи и канали. Да дойдеш в "Санте" означава да се потопиш в разкошната римска атмосфера и да се възползваш от невероятните дарове на природата. Водите имат дълбок произход, те са кристално чисти и горещи. Ползват се както инхалационно и външно, така и питейно. Този вълшебен релакс се съчетава перфектно и с благоприятните климатични условия. Затова превенцията и профилактиката са водещи при всеки индивидуален подход към клиента.

Престоят тук има доказан ефект при белодробни и кожни заболявания, както и при редица други с възпалителен произход. Полезно е и при преумора, която всички ние познаваме. Съвременният живот води до нарушаване на биологичните ни ритми и затова комплексното балнеолечение в "Санте" се съчетава с активен отдих и профилактика.

Богатото СПА меню предлага процедури, от които стресът и напрежението изчезват и човек се чувства прероден. Предлаганите терапии за лице и тяло са персонално адаптирани и използват висококачествени етерични масла, маски и активни серуми. Можете да поглезите лицето си с богата палитра от изкушения, сред които "Озаряваща крио терапия", "Пречистване с морски минерали", "Перлен ултра лифтинг". А ако изберете "Пречистване с морски минерали", ще получите изискана комбинация от техники и високоефективни маски и серуми за детокс, пречистване и обновяване на кожата. Тази терапия хидратира, стяга порите, изглажда неравностите, изравнява тена и озарява лицето.

Луксозни предложения има и за тяло, като при всяко от тях се прилага персонализиран подход. Вълшебните пилинги с морски соли, както и терапията за уморени крака са сред най-предпочитаните. В този оазис на релакса ви очакван и топлата прегръдка на хамама, и безброй видове масажи, включително антицелулитни. Модерен и клинично доказан метод за борба с целулита е лимфният дренаж, известен още като "Пресотерапия". Той намалява периферните отоци и стимулира естествената микроциркулация и изхвърлянето на токсините от тялото. В "Санте" ще откриете още билкова, финландска и инфрачервена сауна и солна стая. Предлагат се също така шоково ведро, контрастни душове, джакузи и няколко басейна - открити и закрити. Всички процедури са на разположение приоритетно на гостите на хотела, както и за външни посетители.

4600 Велинград, ул. "Ленища" 1

+359 893 080 666

https://spahotelsante.com/

 

Тракийски винени тайнства в СПА "Старосел"

Когато искаме да поглезим душата и тялото си с нещо по-специално, комплексът за винен и СПА туризъм "Старосел" е сред топ предложенията. Винотерапията, на основата на винени продукти от собствената им винарска изба, в комбинация с минерална вода, прави това място уникално както за България, така и за Европа. Процедурите, предлагани в СПА центровете на “Старосел” обхващат широка палитра от потребности и имат доказано подмладяващ и регенериращ ефект. Те са подходящи за всички възрасти и типове кожа. Ползата от тях е несравнима, когато тя има нужда от оздравяване и хидратиране. В семките на червеното грозде се съдържат биологично активни вещества, които забавят и потискат възпалителните процеси и имат 50 пъти по-мощно антиоксидантно действие, отколкото витамин Е.

В "Старосел" Ви очаква богато разнообразие от винени тайнства, гарантиращи релакс и наслада - „Тракийска резиденция", “Винен грях", "Дионисиев еликсир", "Медовина", "Винена бъчва бог Дионис". Това са специални СПА процедури, съчетаващи в себе си целебните свойства на минералната вода и виното. Те подхранват, омекотяват, регенерират и подобряват еластичността на кожата, като стимулират синтеза на колагена. Наред с това тук ще Ви поглезят и с различни видове пилинги, вани и масажи. Използването на винена кал и продукти от гроздови семки превръща тези процедури в лековита магия, която отнема натрупаните токсини и умората, и зарежда с енергия и спокойствие. Още от първия терапевтичен сеанс кожата изглежда гладка и стегната, а при редовно прилагане ефектът върху тялото и самочувствието е осезателен.

Изкушението е завладяващо и всеки, който се е докоснал до него, иска да го опита отново. Изборът е богат и включва два големи СПА центъра. СПА "Старосел" разполага с вътрешни и външни минерални басейни, джакузита и детска секция. И най-изтънчените ценители ще останат впечатлени от предлаганата арома сауна, хидромасажна парна баня и външна сауна с уникален дизайн. СПА "Тракийска резиденция" предлага голям закрит басейн с 30-метрова зона за плуване, хидромасажна зона с лежанки, водни джетове, басейн на съкровищата и още много други съоръжения. Детският басейн разполага с водна пързалка и водопад. Четири джакузита са разположени на тераса с прекрасна гледка. Внимание заслужават още соларният център, соленият басейн и солната пещера. Повече може да видите в профилите на комплекса в Facebook и Instagram. 

В началото на летния сезон в короната на комплекса ще отвори врати новото хотелско бижу - Делукс крилото на хотел “Старосел”. В това крило са съчетани неповторимата етно атмосфера на хотел “Старосел” и удобството на съвременен хотелски комплекс с уютен лоби бар с автентична атмосфера, още две напълно оборудвани конферентни зали, подходящи за фирмени събития, обучения или семинари. С отварянето на новото Делукс крило СПА привържениците ще имат възможността да се наслаждават както на още няколко външни минерални басейна, така и на новоизградена топла връзка към СПА център “Старосел”. Така любителите на най-автентичното староселско изживяване ще могат едновременно с него, целогодишно да се радват и на петзвезден съвременен комфорт.

 

4175 с. Старосел

+359 897 87 09 08

https://www.starosel.com/

 

Нов уелнес център отваря врати в "Хилтън София" 

За любителите на спортните активности и преживяванията за духа и тялото предстои отварянето на новия уелнес център в хотел „Хилтън“. Градски оазис в центъра на София, разположен сред зеленината на Южния парк. Тук ще откриете иновативни спа терапии за лице и тяло, както и йога практики, които ще ви помогнат да развиете себе си чрез обединението между тяло, дух и ум. Това е един перфектен баланс сред природата на открито, където да вдишате зареждащата енергия на планината.

Гостите на новия уелнес център в хотел "Хилтън" могат да тренират Тай Чи упражнения за развитие на баланса и силата. Да стъпите боси на зелената морава сред уюта на дърветата и да се свържете със земята и нейната енергия - това е нещо, което трябва да опитате.

Към всичко това и Юмейхо терапии - специален мануален метод за възвръщане на равновесието и центъра на тежестта във вашето тяло. Фитнес уреди от най-ново поколение и още безброй възможности за бягство от динамиката на работния ден очакват също гостите. Екип от професионалисти ще се погрижи за вашия комфорт с безкомпромисно качество и индивидуално отношение към всеки посетител. Заповядайте! 

 

Рецепция: 0887767004

upibeauty.h@gmail.com

https://www.facebook.com/upi.beauty.hilton

 

KASHMIR WELLNESS & SPA Велинград - чудото на 5-те елемента

Ценителите на безкомпромисния лукс и прецизния дизайн ще останат очаровани от концепцията, събрала теорията за петте елемента – земя, въздух, вода, огън и душа. Те са втъкани с брилянтен усет към детайла и са поднесени с копринена мекота в уелнес и СПА процедурите, които предлага хотел Kashmir във Велинград. Тук, на 777 метра надморска височина, вдишвате кристално чистия боров въздух и се потапяте в уникално изживяване с прецизно разработеното SPA меню.

В него ще откриете терапии и програми, посветени на здравето, красотата, свежия външен вид и вътрешния релакс. Наред с класическите и масажни техники тук се предлагат и специални ритуали за тяло, носещи интригуващите названия "Кралица на Египет" и "Градина на желанията". Соли и кал от Мъртво море, екзотични аромати и термални водорасли са само част от натуралните продукти, които гарантират пълноценно изживяване.

Лифтинг терапията, детоксикиращата терапия и рефлексотерапията са сред най-предпочитаните, а който е опитал двата вида хамама и особено "Кашмирена мекота", със сигурност ще ги поиска отново. Дори най-взискателните посетители ще останат очаровани от ревитализиращата хидротерапия, която предоставя релакс и медитация в едно, повишава имунитета и премахва стреса. Към това можете да добавите по свой избор маска за лице или за тяло, за да си дадете цялостната грижа, която заслужавате.

И ако изброеното дотук не ви е достатъчно, ето какво още предлага “Кашмир”: два закрити и два открити минерални басейна, хидромасажни вани, контрастни мини басейни, финландска, ароматна, инфрачервена и билкова сауна, солна стая, три вида парна баня, сауна „Горска къща“, зона за релакс и фитнес зала.

 

Велинград, кв. Чепино, ул. Доктор Дошкинов 14

0883 100 300, 0883 100 400

http://kashmirhotel.bg/

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес