Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Природни средства: Грижа за храносмилателната система

13 август 2024, 10:29 часа

Джинджифилът е един от най-добрите приятели на човешката храносмилателна система. Малка доза джинджифил преди хранене е достатъчна, за да се почувствате във форма.

Още: Накиснати във вода смокини: Ето за какво помагат

В тази статия ще научите как да си приготвите ценен натурален лек за храносмилателната система с няколко прости съставки: джинджифил, мед, лимон, черен пипер. Тези съставки загряват и успокояват стомаха.

Необходими съставки:

  • 4 лимона
  • 3 парченца джинджифил по 1см.
  • Една четвърт чаша чай с мед
  • Една четвърт супена лъжица черен пипер
  • Чаша вода

Приготвяне:

Изстискайте лимоните в чаша. В миксер добавете парчетата джинджифил и малко вода. Смесете ги заедно, докато се образува каша. След това добавете отново вода и прецедете течността в друга чаша.

В стъклен съд смесете лимоновия сок със сока от джинджифил. Добавете черен пипер и мед. Поставете го обратно в миксера за кратко, но окончателно смесване. След това сложете течността в хладилника.

Стойностите на лечението с джинджифил, мед и лимон

Това средство е идеално при стомашни проблеми и прочистване на червата. Ефективен е срещу газове и подуване на корема. Можете да изпиете чаша сок от джинджифил преди сън, за да се възползвате от ползите от тази грудка, докато спите.

Този сок има свойството да пречиства цялата храносмилателна система. Можете да го пиете 3-4 пъти седмично в продължение на около 2 месеца.

Джинджифил за цялото тяло

Стимулира кръвообращението

Джинджифилът е богат на цинк и магнезий, които са необходими за доброто кръвообращение и премахването на лошия холестерол, натрупан в черния дроб.

Подобрява усвояването на хранителните вещества

Джинджифилът стимулира секрецията на ензими в стомаха и панкреаса и усвояването на основните хранителни вещества. Ако страдате от липса на апетит, тогава дъвчете малко парче джинджифил преди всяко хранене и ще забележите моментално подобрение.

Срещу вируси и настинки

Джинджифилът се използва от векове срещу вируси и настинки, защото се смята за мощен естествен антибиотик.

Укрепва имунната система

Ако консумирате джинджифил редовно, ще забележите, че имунната система работи много по-добре. Джинджифилът ви помага срещу инфекции, кашлица, грип, настинки и хронични заболявания.

Още: 6 основателни причини да ядете целина по-често

Информацията в тази статия има за цел да допълни, а не да замени съветите от вашия лекар и не е предназначена да покрие всички възможни употреби, предпазни мерки, взаимодействия или нежелани ефекти. Тази информация може да не отговаря на вашето специфично здравословно състояние. Ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес