Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Природни средства: Бадеми в мед и техните невероятни ползи за здравето

19 септември 2024, 13:11 часа

Едно от най-вкусните натурални сладки изкушения несъмнено се крие в комбинацията от мед и бадеми.

Бадемите естествено се комбинират със сладкия мед, тъй като медът абсорбира присъщия на бадема орехов вкус. Ако консумирате лъжица бадеми, смесени с мед, сте си дали здравословна формула за повишаване на имунитета и борба с лошия холестерол.

Още: 5 противовъзпалителни напитки, които наистина действат

Изследователите предполагат, че комбинацията от бадеми и мед има много специални стойности и предлага на човек специална защита срещу сърдечни заболявания. Хората, които искат да намалят холестерола, определено трябва да изберат тези два изключителни продукта, но не се отказвайте и от зеленчуците и плодовете.

Мощни здравни ценности

Учените са единодушни, когато твърдят, че медът има толкова антиоксиданти, колкото спанакът, ябълките, портокалите или ягодите. Антиоксидантите са вещества, които се борят със свободните радикали и са необходими за доброто здраве. Медът има защитно действие върху организма и укрепва имунитета. Съдържа много антиоксиданти, но най-високо количество от тях има в тъмния мед.

Широко известна е комбинацията от орехи и мед, но бадемите предлагат още повече предимства. Бадемите и медът заедно се считат за суперхрана, благодарение на голямото богатство от хранителни вещества. Според проучване тази ценна комбинация задоволява нуждите от разтворими и неразтворими фибри, протеини, Омега-3, Омега-6 киселини, витамин Е, калий, цинк, калций, магнезий и др.

Методът на комбинация от мед и бадеми

Според експерти по храните бадемите трябва да се държат във вода цяла нощ. За да премахнете всички остатъци и обвивка, разградите глутена и освободите фитиновата киселина. Извадете бадемите от водата, лесно ще се почистят от натежалите в стомаха обелки и ги оставете да се отцедят напълно.

Втората стъпка е да изберете любимия си мед. Ако се стремите да получите възможно най-много антиоксиданти, изберете мед с тъмен цвят, като мед от кестени. Ако се фокусирате върху вкуса, изберете обичайния си мед.

Вземете стъклен буркан и сипете 500 мл. мед и 100-150 грама бадеми. Добавете резени лимон за допълнителен витамин С и се насладете. Задължително яжте по лъжица всяка сутрин, но не приемайте повече от 5-6 бадема наведнъж.

Ползите за здравето от комбинацията на мед и бадем

Бадемите с мед подобряват и ускоряват храносмилането. Тази комбинация прави бадемовите ползи по-полезни за тялото и осигурява енергия по всяко време. Можете също да се възползвате от фолиевата киселина в бадемите за по-добро здраве.

Още: Медена вода: Какви са ползите за здравето и кой може да я пие

Тъй като бадемите са пълни с основни мазнини, ще се възползвате от по-добра памет. Тези ценности са от съществено значение за растящите деца. Витамин Е, съдържащ се в бадемите, помага срещу лошия холестерол. Повишава нивата на полезния в организма.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес