Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прични, че е време за пилинг на лицето според експерти

30 януари 2024, 12:04 часа

Ако никога не сте си правили пилинг на лицето, това може да не звучи като много привлекателен процес.

Шегите настрана, пилингът за лице всъщност предлага множество ползи за вашата кожа, особено ако имате редица специфични заболявания.

Все пак пилингът прави това, което казват, че прави: те отлепват най-горния слой на кожата, обикновено с химическо третиране.

И така, как да разберете кога е подходящият момент да си направите пилинг на лицето и колко е твърде много?

Прочетете, за да научите персонализирания график за пилинг, който е подходящ за вас.

Какво е пилинг за лице

Пилингът за лице е дълбоко ексфолираща процедура, която изглажда повърхността на кожата.

Вместо да използва песъчинки за лице, за да отстрани мъртвите кожни клетки, пилингът за лице обикновено използва комбинация от химикали за лечение на специфични проблеми.

Какъв пилинг е подходящ за всеки тип кожа

В повечето случаи киселинен разтвор се нанася върху лицето ви и се оставя да престои няколко минути, докато премахва мъртвите кожни клетки от горния слой на кожата.

В рамките на няколко дни този горен слой кожа ще се отлепи (оттук и името), разкривайки по-ярка, по-гладка, подмладена кожа отдолу.

Пилингът за лице предлага ефективни решения за пациенти, които искат да се справят с кожни проблеми като хиперпигментация или акне.

Те могат да се използват за много леко подмладяване до ефективно лечение на белези от акне и пигментация и са чудесни за повърхностни неравности.

Когато се комбинира с лазерно лечение, пилингът на лицето може да се използва за лечение на:

  • бръчки
  • фини линии
  • тъмни петна
  • белези

Как да разберете кога е време за пилинг

Ето няколко признака, че пилингът за лице може да е добър избор.

Забелязали сте тъмни петна или обезцветяване

Тъмните петна могат да включват:

  • обезцветяване
  • лунички
  • увреждане от слънцето
  • хиперпигментация

Докато възрастовите петна понякога избледняват с времето, пилингът на лицето може да ускори процеса.

Химическият пилинг може да помогне за премахване или подобряване на съществуващата пигментация, като по този начин спомага за изравняване на цялостния тон на кожата.

Кожата ви изглежда скучна или суха и е груба

Тенът ви по-матов ли е от обикновено, независимо колко серуми за сияние нанасяте? Отървете се от натрупването на мъртви кожни клетки може да помогне.

Пилингът ще възстанови повърхността на кожата и ще помогне за отстраняване на натрупаните слоеве от излишни мъртви кожни клетки, мръсотия и мръсотия, които понякога могат да бъдат пропуснати при ежедневния ви режим на кожата.

Това елиминира основното задръстване и помага за подмладяване на кожата.

Кожата ви изглежда мазна и е склонна към пъпки

Когато имате мазна, склонна към акне кожа, може да бъде изкушаващо да посегнете към ексфолиращи ексфолианти за лице в опит да премахнете замърсяванията, които се крият под повърхността на кожата.

Пилингът обаче може да бъде по-ефективен.

Пилингът отива една крачка по-далеч от обикновен скраб, почистващ препарат или тоник на киселинна основа, когато става въпрос за премахване на излишния себум и кожни клетки, които могат да блокират порите. Когато кожата е задръстена, блокираните бактерии от акне могат да процъфтяват, което води до зачервена, възпалена кожа и петна.

Получаването на химически пилинг за лице може да стимулира клетъчното обновяване, позволявайки на всички активни съставки за борба с акнето, които използвате, да проникнат по-дълбоко.

Имате белези от акне, които няма да изчезнат

Когато акнето изчезне, то често оставя след себе си белези.

Химическият пилинг може да бъде по-ефективен от локалните ексфолианти и почистващи препарати за намаляване на появата на тези белези.

Това е така, защото химическият пилинг стимулира производството на колаген, който може да помогне за запълване на белези.

Искате кожата ви да изглежда по-еластична

Фините линии и бръчките започват да се образуват, когато кожата започне да произвежда по-малко колаген, един от структурните протеини на кожата.

Тя отбелязва, че пилингът е един от най-ефективните начини за стимулиране на кожата да произвежда повече колаген.

От своя страна, това помага на активните съставки в продуктите за грижа за кожата да проникнат по-дълбоко и подобрява цялостния тонус, стегнатост и еластичност на кожата.

Пилинг на лицето: Защо е необходим и как да изберем правилния?

Имате разширени пори

Въпреки че пилингът на лицето обикновено се използва за лечение на кожни проблеми като акне и пигментация, по-малките пори могат да бъдат допълнително предимство за получаване на пилинг.

Тъй като среден или дълбок химически пилинг е насочен към стимулиране на растежа на колаген и регенерация на тъканите, той може също да помогне за стягане на порите.

Химическият пилинг не е толкова страшен, колкото може да звучи. Те могат да бъдат мощно лечение за много грижи за кожата, включително акне, пигментация, белези и подпомагане на стареенето.

Ако сте опитвали локално лечение с малък успех или търсите професионални резултати, химическият пилинг за лице може да бъде добър избор.

Акнето, фините линии и старческите петна са добра индикация, че е време да запазите тази среща.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес