Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пресни смокини: Защо трябва да се консумират рано сутрин

01 август 2024, 05:50 часа

Смокините са сред най-добрите плодове за здравето на черния дроб. Те имат високо ниво на алкани и следователно помагат за регулиране на теглото. Най-доброто време за ядене на смокини е сутрин, за да прочистят храносмилателната ви система за целия ден. Пречистването на храносмилателната система е една от най-уникалните характеристики на тези сладки летни плодове.

Още: Безопасни ли са естествените средства за разреждане на кръвта

Смокините са богати на антиоксиданти, които предотвратяват щетите, причинени от свободните радикали. Когато се консумират сутрин, смокините успокояват тялото, дават енергия и предлагат само естествена сладост, лесно усвоима от човешкия организъм.

Яденето на смокини сутрин също служи като регулатор на кръвното налягане и стабилизатор на активността за предстоящия ден. Благодарение на високото съдържание на калций и магнезий, смокините са в състояние да отпуснат кръвоносните съдове, като същевременно осигуряват правилните минерали за балансиране на електролитите.

Според проучвания е препоръчително смокините да се консумират рано сутрин, за да имате сила и добро здраве през целия ден, благодарение на фибрите, минералите и витамините, които съдържат. Смокините са естествен източник на протеини, фосфор, глюкоза и калций. Те също са богати на витамини A, C, D и B, които са от съществено значение за кожата, костите и здравето.

Поради тези свойства смокините трябва да бъдат оценени като фантастично лекарство. В тази статия ще научите повече за стойностите и ползите, които можете да получите от пресните смокини.

Сърдечни заболявания и камъни в бъбреците

Смокините са богати на антиоксиданти, витамин Е, А и С. Антиоксидантите елиминират свободните радикали и предотвратяват сърдечни заболявания и камъни в бъбреците.

Силни кости

Фосфорът, витамин D и калций, съдържащи се в смокините, правят костите по-здрави. Една смокиня отговаря на 3 процента от дневната нужда от калций. Ако ги консумирате всеки ден, можете да намалите риска от остеопороза.

Още: Този чай успешно подпомага борбата срещу бактериите в организма

Здраве на очите

Витамин А в смокините подобрява здравето на очите. Консумирайте 3-4 смокини на ден, за да намалите риска от свързана с възрастта загуба на зрението.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте със специалист.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес