Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правилник за каране на кола в "Люлин": Хубаво е да знаете тези неща

11 юли 2022, 12:20 часа

"Люлин" не е просто име на квартал в София. Той сякаш е отделен град, отделна общност и там правилата за общуване, каране, говорене, живеене не са като в останалите квартали в столицата. Може би, ако дойдете от ж.к. "Иван Вазов" в "Люлин" ще получите лек или не толкова лек културен шок, дори когнитивен дисонанс, защото ще разберете, че нищо от това, което сте спазвали до момента като правила и действия не важи за "Люлин" 1-10.

Днес ще се спрем по-конкретно на карането на автомобил в квартала. Представяме ви кратък наръчник с правила, които ако спазвате там, няма да имате неприятности с люлинчани. Ето ги и тях:

1. Правилникът за движение по пътищата не важи

Такива неща като "При липса на знак, с предимство е десностоящия" не важи в "Люлин". Всеки, който го спазва, бива удрян, псуван, прокълнат и  Трамвайните релси са много, но никой не дава предимство на трамваите. Има велоалеи, но се ползват от майки с деца, които да си разхождат бебетата и необезпоковани от трафика в квартала да си говорят с друга майка за последните памперси, които Джулияна Гани е рекламирала в своя Инстаграм профил. С две думи - забравете за това, което сте учили, за да си минете шофьорските курсове и се насочете към следващите точки от този наръчник.

ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ ПРАВИЛА ТУК!

Силвия Иванова
Силвия Иванова Отговорен редактор
Новините днес