Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подаряват ли се цветя на мъж - кога и защо?

21 май 2023, 15:22 часа

Поднасянето на цветя на дама е начин да изразите възхищение и уважение към нея – но, когато става въпрос за мъж, това, най-общо казано, невинаги е първото нещо, което ви хрумва да му подарите. Ала времената се менят и става все по-социално приемливо да се поднасят цветя и на мъже.

За да не сгрешите в такъв случай, трябва да се знае кои са най-добрите поводи за този специален подарък. Ако при жените подаряването на цветя е свързано с романтика и емоции, то при мъжете е малко по-различно.

В случай, че мислите да подарите цветя на мъж, но не искате да рискувате с погрешно тълкуване, съветът е да ги комбинирате с други подаръци, които той харесва - по този начин е възможно да се изясни, че цветята като част от подарък означават възхищение, обич и уважение.

Помислете кое е основното хоби на човека, който ще получи цветята: обича ли филми, спорт, дали букетът ще върви с бутилка хубава напитка? Има няколко причини, поради които може да поднесете цветя на мъж:

- подобряване на самочувствието;

- показвате грижовност;

- подобрявате украсата на вътрешната или външна среда;

- показвате чувства, в зависимост от вида и цвета на цветето;

- разнообразявате средата му с различни цветови аранжименти;

- просто подарък за много поводи.

Има случаи, когато е твърде подходящо да се поднасят цветя на мъже.

Кариерен успех

Повишаването в йерархията на работното място обикновено е резултат от усилия и всеотдайност. Получаването на цветя по този случай, включително и на самото работно място заедно с други предмети, които могат да формират подаръчния комплект, ще остави прекрасен спомен.

3 цветя, които пазят дома от бедност и лоша енергия

Официални дати

Има дати, посветени на мъжете, независимо дали Денят на бащата - дата, която винаги носи сантименталност, или, например Гергьовден – ако професията на мъжа е свързана с армията.

Рожден ден

Един категоричен повод за подаряване на цветя – в този случай обикновено в комплект с друг подарък и бутилка от любимата му напитка.

Какви цветя да подарим на мъж?

Например, еднаквите цветя, но с различни цветове имат различна символика. За мъжете червеният цвят може да бъде голямо табу. Този цвят обикновено се свързва с жените. Червените рози, поднесени на жена, са символ на романтика, любов, но и на женственост. Обикновено се избягва подаряването на червени рози на мъж.

Препоръчителни цветя за мъже

Съществуват някои най-подходящи видове цветя за мъже. Но, имайте предвид, че това не е задължително правило, тъй като най-добрият избор зависи от вкуса на всеки човек.

Топ 10 на най-красивите градински цветя, които трябва да имате в градината

Карамфил

Карамфилът е цвете, което по принцип е обичайно, когато става дума за мъже. Неслучайно преди години цяла революция в Португалия беше наречена „революцията на карамфилите“ - символът на разбунтуваните военни части бяха червени карамфили, които гражданите подаряваха на войниците.

Орхидея

Великолепен избор, ако искате да зарадвате модерен мъж. В ситуация, която налага изискан подарък, орхидеята създава правилното впечатление. За да не направите грешка, просто обърнете внимание на цвета и го съобразете с конкретния контекст.

Декоративен слънчоглед

Може да се каже, че това е класически избор. Слънчогледът има жив цвят и носи радост, символиката му е свързана с достойнство и страст. Ако познавате някой, който наскоро е отворил бизнес, това е идеалното цвете, тъй като може да означава привличане на злато и богатство.

Лилия

Лилия означава спокойствие, чистота на душата и духовен мир.

Момина сълза

Момината сълза символизира завръщането на щастието.

Рицарска звезда (амарилис)

Това е мъжко цвете, което символизира гордост, смелост и твърдост. Ако дама подари на мъж амарилис, тогава на езика на цветята това означава, че тя не е безразлична към него и би искала да станат по-близки, отколкото просто приятели.

---

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес