Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пийте всеки ден лимон и сода и вижте какво ще се случи с тялото ви

03 ноември 2021, 08:45 часа
Реклама

Според експерти комбинацията от сода за хляб и лимонов сок с вода е най-доброто средство за подобряване храносмилането и за нормализиране на киселинно-алкалния баланс в организма.

Според американката Ребека Ууд, която е автор на няколко книги за здравословно хранене, съвременният градски човек може да изпита "токсична болка", дължаща се на постоянно вътреклетъчно окисляване.

Това съвременно заболяване се проявява по различни начини: от постоянна умора до мъчителни главоболия, мускулни и други болки. Според диетолога тялото ни се нуждае от повече алкализиращи средства, за да се справи с това.

Ребека Ууд препоръчва прием на чиста сода за хляб с цел регулиране на pH нивата в човешкото тяло. Тя е убедена, че благодарение на този способ всички храносмилателни процеси се нормализират и отслабването става по-лесно.

Консумация на пресен лимонов сок със сода за хляб препоръчва и Анна Луиз Гитълман , която е автор на книгата "Храна, която измива мазнините". Тя твърди, че лимоновият сок укрепва черния дроб, стимулира дейността на жлъчния мехур, храносмилателната система и действа като лек диуретик.

Ето и точната рецепта:

300 мл топла вода

сок от половин лимон

половин чаена лъжичка сода за хляб

Изстискайте лимоновия сок в купа, добавете малко сода бикарбонат и налейте малко вода. Когато сместа спре да кипи, изсипете останалата сода и добавете водата. Пийте на малки глътки, с паузи с цел по-добро усвояване на полезните вещества от содата и лимона. Можете да добавите пресни листа от мента, както и кубчета лед към течността, ако я консумирате през лятото.

Според американски блогъри ежедневната консумация на тази напитка води до подобряване на благосъстоянието, зарежда тялото със сили и енергия, и редуцира пристъпите на глад.

Препоръката е тя да се консумира редовно в продължение на 14 дни, след което се прави пауза от 2 седмици. Пийте сместа не повече от веднъж на ден. За предпочитане е да я приемате след тренировка или 30 минути преди хранене.

Основни правила и препоръки

Започнете да приемате напитката на малки дози. Важно е тя да не се консумира веднага след ставане от сън.

През първия ден добавете само щипка сода за хляб. Следете тялото си поява на странични ефекти. Ако липсват такива, постепенно увеличавайте дозата на содата.

Препоръчително е да се използва топла пречистена вода за приготвяне на напитка.

Пийте разтвора на малки глътки.

Дозата на содата не трябва да надвишава 1 ч. л. 

Ако се появят странични ефекти, свързани със стомашен дискомфорт, тогава е необходимо да се откажете да приемате напитката.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес