Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет начина за излизане от порочния кръг на закъснението

24 август 2024, 15:00 часа

Постоянните закъснения могат да имат различна основа, но ако не вземете предвид обективни причини, като непредвидени закъснения в обществения транспорт, задръствания или повреда на автомобил, тогава говорим за проблеми с планирането на времето.

Мотивирайте се

Баналният и често срещан лайфхак за преместване на часовника с 10-15 минути напред работи само при определени хора. Повечето хора, страдащи от хронични закъснения, са наясно, че имат време, така че трикът на самоизмамата е безполезен.

Друг е въпросът, когато намерите истинска мотивация да се промените към по-добро, тоест печелите от своята точност.

7 съвета как да спрете да закъснявате

Пригответе се предварително

Понякога основният враг на точността се превръща в банална неспособност за управление на времето или черти на характера като концентрация или разсеяност. В тази ситуация направете както родителите ви са ви учили в училище - „пригответе раницата си вечерта“.

Използвайте фина система

Препоръката е подходяща само за тези, които не искат да се заблуждават, а искат наистина да се подобрят. И така, методът е подобен на метода, даден в първия параграф, но тук не се награждавате за постижения, а глобявате за нарушения.

Препоръчително е да разпечатате фината система на лист и да я закрепите на видно място, за да не се размине.

Ако искате да не закъснявате за срещи и работа, направете това

Разгадайте истинските мотиви

Понякога се държим по определен начин с причина, но със скрити мотиви, за които самите ние може да не мислим.

Понякога тялото и мозъкът ни включват определена защита срещу дразнители, дори и самите ние да не винаги разбираме каква е истинската причина за закъснението. Ако чувствате, че сте станали толкова неточен човек в определен момент, има смисъл да се поровите в себе си.

Понякога е достатъчно да смените работата, която не харесвате, и да изключите някои хора от кръга си, за да решите проблема със закъснението.

Променете социалния си кръг

Ако закъснението е нормално във вашата среда, много е лесно да придобиете лош навик и да забравите за точността завинаги. Друг е въпросът, когато всички около теб са толкова отговорни и дисциплинирани, че се превръщаш в „черна овца“ и тайно мечтаеш да спреш да получаваш саркастични коментари по свой адрес.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес