Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отървете се от страшните оси с ТОЗИ домашен капан!

03 септември 2021, 14:39 часа

Макар и лятото да е към края си, досадните и понякога дори опасните оси, все още летят наоколо, правят гнездата си и притесняват всички ни.

Ако сте алергични към ухапване от насекоми, спазвайте златни правила

Много от хората всъщност не знаят, че осите са изключително полезни за природата и че и те като пчелите и пеперудите помагат в опрашването на цветята.

Въпреки това не можем да отречем колко ни плашат и не обичаме дори да ги виждаме. А за някои хора се превръщат в истински кошмар, ако те са алергични към тях и всяка интеракция може да бъде фатална.

Те успяват да се проврат навсякъде, особено когато са по-малки и да свият своите гнезда на изключително неудобни и неправилни за нас места. В такива ситуации нямаме представа какво да направим, така че да изчезнат и да е безопасно за нас.

За това ние ще ви предложим един вариант за домашен капан, който ще ви свърши страхотна работа, без да ви изложи на опасност.

Трябват ви:

Двулитрова пластмасова бутилка

Маркер

Нож

Тел

Нещо сладко за стръв

Какво да направите?

В горната част на бутилката очертайте с маркера права линия, по която ще изрежете с ножа бутилката на две половини - горната по-малка от долната.

Излейте в долната част някаква сладка стръв, като можете да сте креативни. Сок от ябълка, в който ще добавите още захар или някаква газирана напитка, като например кола.

Сложете и мъничко оцет, за да плашите пчелите и да не се хващат също в капана.

Сега обърнете горната изрязана част с гърлото надолу, като махнете капачка и я сложите в долната половина, за да се образува нещо като фуния. 

Ето кога ухапванията от насекоми през лятото са най-опасни

Хубаво е да поставите "капана" там, където няма да притеснява никой от семейството ви, но оптималният вариант е да го поставите близо до кошера с осите. 

С този лесен начин много бързо ще се отървете от неканените гости и ще въведете мир и спокойствие в семейството и дома! 

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес