Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

От какво се получава двойна брадичка?

10 юни 2024, 10:51 часа

За да се избавите от двойната брадичка без операция, може да увеличите консумацията на храни, богати на колаген, да нанасяте стягащи кремове, да се подлагате на естетично лечение като липокавитация или радиочестота.

Д-р Марсела Пинейро ни разказва тук за този проблем. 

Двойната брадичка може да бъде причинена от натрупване на мазнини, генетични фактори, лоши хранителни навици или наднормено тегло. Но също и поради отпусната кожа, което е често срещано явление при стареенето на тялото; или след голяма загуба на тегло.

Как да се отървете от двойната брадичка без операция?

1. Диета, богата на колаген

Такава диета може да помогне за намаляване на двойна брадичка особено, ако се е появила поради отпусната кожа и естествено стареене на тялото; колагенът подобрява стегнатостта и еластичността на кожата. Ето защо е важно да включите в диетата си храни от рода на червено месо, пилешко, риба и желатин; също ананаси, лимони, овесени ядки, кресон или кафяв ориз.

2. Физическа активност

Редовното практикуване на аеробни физически дейности помага при загуба на мазнини, което е един от най-ефективните начини за отслабване в цялото тяло, включително в зоната на двойната брадичка, защото помага за ускоряване на метаболизма на тялото. Колкото по-интензивно е упражнението, толкова повече калории се изгарят.

3. Здравословно хранене

Здравословната и балансирана диета, даваща предимство на пресни зеленчуци и плодове, пълнозърнести продукти, постни белтъчини, здравословни мазнини и бобови растения, помага за загуба на тегло и елиминиране на мазнините двойната брадичка.

При това е важно да избягвате прекомерната или честа консумация на прости въглехидрати и преработени храни, като сладкиши, бисквити, колбаси, бекон, шунка!

4 прости начина за премахване на двойната брадичка

4. Стягащи кремове

Кремовете със стягащо въздействие са богати на колаген, еластин и витамини, които спомагат за намаляване на увисването. Кремовете трябва да се нанасят за предпочитане вечер върху суха и чиста кожа и да въздействат цяла нощ. Също е важно нанасянето да става чрез нежно масажиране на зоната.

Някои съставки, които трябва да присъстват в крема, за да има желания ефект са: витамин С, хиалуронова киселина, ретинол, витамин Е, DMAE (диметиламиноетанол лактат).

5. Естетично лечение

Някои от най-често използваните естетични процедури включват:

- радиочестота: намалява локализираните мазнини и прави кожата по-стегната;

- лазер: диодните лазери, както и високотехнологичните YAG-лазери са изключително подходящи за отстраняване на мазнините под брадичката;

- дезоксихолева киселина: тази киселина унищожава мазнините в организма. Процедурата се извършва от квалифицирани специалисти и предизвиква локална възпалителна реакция за намаляване на мазнините и отпуснатостта;

- мезотерапия: състои се от инжекции с липолитични, дрениращи и стягащи вещества чрез 6 до 10 сесии;

- криолиполиза: третираната зона се охлажда до ниски температури и се кристализират локализираните мазнини, като се елиминират чрез лимфна циркулация;

- липокавитация: образува се мастна гънка, поради което се препоръчва само за хора с по-голяма двойна брадичка.

Всичко за двойната брадичка, плюс 6 лесни упражнения за премахването й

Как да маскирате двойната брадичка?

Някои техники прикриват двойната брадичка, като например следните.

Грим: трябва да използвате пудра, по-тъмна от цвета на кожата ви, за да подчертаете линията на челюстта си и да нанесете спирала върху очите си, за да изглеждат по-големи.

Коса над раменете: косата трябва да покрива раменете понеже, ако само докосва врата, насочва вниманието към двойната брадичка.

Брада: при мъжете добре поддържаната брада помага да се скрие двойната брадичка;

Избягвайте огърлици: дамите с двойна брадичка не трябва да носят огърлици около врата си, тъй като привличат вниманието.

Стойката ви е желателно да бъде изправена: поддържането на гърба прав и отмятането на раменете назад помагат да се предотврати струпването на мазнини в зоната на врата.

Блузи с V-образно деколте: по този начин шията изглежда по-дълга.

Внимание! Статията се предназначава само за информация. Не се самолекувайте и търсете медик-специалист!

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес