Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оставете косата си да побелее стилно: Съвети от топ стилисти

03 юли 2024, 06:10 часа
Реклама

Необходимостта от грижа за сивата коса или решението дали да преминете бавно към боядисването й може да бъде сложна и плашеща тема.

Точно затова ви представяме съветите на стилистите на знаменитости, които са помогнали на звезди като Бионсе, Сюзън Лучи и Барбара Стрейзънд да поддържат свежия си вид. Тези професионалисти са дали най-добрите си съвети за това как елегантно да оставите косата си да посивее. С малко търпение и грижа за косите си ще бъдете зашеметяващи в сребристо за нула време.

Още: Какво се случва с кожата и косата, ако се миете с твърда вода?

Как елегантно да оставите косата си да посивее?

"Първо, мислете за прехода към сива коса като за пътуване. Това е процес и абсолютно не се случва за една нощ. Търпението е от жизненоважно значение при грациозния преход към посивяване на косата", казва фризьорът на знаменитости Емилио Урибе, който работи с Бионсе, Шакира и Ан Хатауей.

Урибе съветва вашият колорист "да се съобрази с визията ви и с целите на прехода". Той също така казва, че докато сменяте цвета си, "редовното подстригване не трябва да се забравя, а инвестирането в качествени продукти за сива коса е ключово".

Робин Емтейдж, стилист, който работи със Сюзън Лучи, предлага да се съсредоточите върху хидратацията по време на прехода: "Сивата коса е по-склонна към изсушаване, така че избирайте хидратиращи шампоани и балсами без сулфати, както и хидратиращи терапии за коса. Тези продукти ще поддържат косата ви хидратирана и ще подчертаят естествената красота на сивите ви коси."

Как да преминете от боядисана коса към естествено сиво?

Според Емтейдж: "Ако не сте готови за напълно сив цвят, можете да изберете постепенен преход. Изсветляването или намаляването на яркостта може да ви помогне да смесите естествения си цвят с навлизащото сиво, създавайки безпроблемна и стилна визия."

Тя съветва да се подстригвате редовно, за да "премахнете всички останали цветни коси и да поддържате сивия си вид свеж".

Сара Потемпа е работила с Джулиан Мур и обяснява, че "комуникацията със стилиста" е от съществено значение, за да може той "постепенно да включи сивото в цялата коса". Това дава възможност за "грациозен преход", който ви позволява да "приемете сивото със собствено темпо".

Какво е "смесване на сивото"?

Урибе определя преливането на сивото като "новото ви любимо тайно оръжие".

Сивото преливане "е, когато имате светли и бледи тонове, стратегически разположени за плавен преход към сиво", споделя той.

Техники като "фолиаж или балеаж са някои от начините за по-лесно влизане в статута на сребърна богиня", като се избягват грубите линии на израстване.

Шарън Доррам, колорист, който работи с Джулия Робъртс, Барбара Стрейзънд и Никол Кидман, нарича това "най-лесният начин да оставите косата си да посивее", като смесите естественото сиво с други нюанси.

Какво бихте искали да знаят жените, преди да посивеят?

Потемпа иска жените да знаят, че посивяването понякога може да бъде състаряване. Преди да се впуснете, тя предлага да си поиграете с перука. Ако все пак решите да направите този скок, тя споделя, че не само цветът ви е засегнат, но и че косата ви най-вероятно ще промени текстурата си. Тя препоръчва да се съсредоточите върху продукти за "блясък" и "овлажняване", за да запазите здравия вид на сивата коса.

Урибе също казва, че придаването на блясък е от ключово значение. "Това може да бъде балсам за коса и масло за коса, които придават здравословен блясък на косъма". "Имайте предвид, че олиото за коса може да добави русо на сивата коса, като й придаде слънчев вид."

Емтейдж напомня на хората, че "преходът към сиво отнема време. Той не се случва за една нощ. Редовното подстригване е от съществено значение за поддържане на косата здрава и стилна. Това помага да се премахнат всички останали цветни косми и да се запази свежият вид на сивото".

Още: Учени откриха причините за сивата коса

Емтейдж споделя също, че самочувствието е от ключово значение по време на прехода: "Естествената ви красота блести най-ярко, когато се чувствате добре със себе си."

С помощта на звездна професионална помощ и правилна грижа за косата, сивата коса ще ви помогне да сте спокойни, елегантни и изпълнени със самочувствие.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес