Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Особено опасни: 7-те най-мръсни предмета в къщата

12 август 2024, 14:51 часа

Съставихме списък с предмети от бита, върху които се натрупват най-много бактерии.

Кухненска дъска за рязане

Първото място се присъжда не на най-очевидния предмет в къщата, а на дъската за рязане, на чиято чистота се обръща последно внимание. Дъската трябва да се измие с гореща вода и препарат преди и след употреба. Също така е необходимо да има различни дъски за сурово месо, риба, зеленчуци и плодове, за готови храни и хляб. В противен случай може да се отровите.

Предметите, които винаги са мръсни и трябва да се почистват

Мобилен телефон

Използваме го в транспорта, на работа, в училище, на гости и навсякъде. Само когато идваме от улицата, си измиваме ръцете, но телефонът ни, натрупал не по-малко бактерии, не. От време на време телефонът трябва да се избърсва с антибактериална кърпичка. По-добре е, разбира се, да правите това всеки ден.

Гъба за миене на съдове

Едва ли ще измиете гъбата си за съдове, така че просто не ги оставяйте на влажни места твърде дълго и ги сменяйте възможно най-често.

Завеса за душ

Просто е: измиваш се, цапа се, по-влажното и топло място е най-добрата среда за размножаване на бактериите. Не забравяйте да сменяте пердето всеки месец.

Ще паднете, когато разберете кои са най-мръсните предмети вкъщи

Кошчета за рециклиране

Смятаме, че не е изненадващо, че включихме този артикул в нашия рейтинг. Кошчетата за рециклиране са идеално място, на което микробите съществуват дълго време. Не забравяйте, че е необходимо не само да изхвърляте пълните торби за боклук възможно най-често, без да позволявате храната там да избледнее, но и да миете самите кошници - в гореща вода и с препарат. Също така си струва да купувате нов контейнер веднъж годишно.

Съдомиялна машина

Влага, топлина, много различни малки части, където микробите могат да живеят. Необходимо е да се мие не само отвътре, но и отвън, например същите ключове и дръжка.

Пералня

Гумените уплътнения са мястото, където се натрупват огромен брой вредни микроби. Избърсвайте ги веднъж седмично и веднъж месечно пускайте машината без дрехи.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес