Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Определено това са най-добрите маски, които ще ни държат млади и свежи

01 февруари 2022, 09:15 часа
Реклама

Маските са предпочитан и известен козметичен продукт както за жени, така и за мъже. Те са чудесно допълнение към рутината в грижата за кожата и имат редица свойства за нея. В зависимост от вида и съставките, те могат да повлияят по различен начин и да помогнат за справянето с различни кожни проблеми. Нека видим обаче кои са най-добрите маски, които ще задържат младостта ни възможно най-дълго:

Маски с глина

Маските с глина са добър помощник при справянето с редица кожни проблеми. Те свиват разширените пори, подобряват циркулацията на кръвта в тази област и съдържат множество полезни за кожата съставки – например каолин и силиций. Те са най-подходящи за хора с кожа, склонна към омазняване или комбинирана, тъй като успешно абсорбират излишния себум. Нанесете с помощта на козметична четка и оставете на лицето за около 10 мин или докато не изсъхне.

Парафинови маски

Логично, парафиновите маски са съставени на основата на парафина, но те съдържат и други полезни съставки. Самият компонент парафин няма лечебен ефект върху кожата ни, но пък спомага за по-бързото абсорбиране на полезните съставки от кожата. Този тип маски са подходящи за анти-ейдж цели и се използват заедно с лечебен крем.

Моделиращи маски

В състава на моделиращите маски откриваме кристали от каолин, които обаче също изискват употребата на лечебен крем. Те се смесват с вода, след което се втвърдява. Поставя се върху лицето и се изчакват 20 мин, докато не се изстуди напълно.
Използването на моделираща маска обаче е противопоказно при хора с чувствителна, мазна, акнеична или увредена кожа. Също такапри наличието на разширени капиляри. Топлината спомага и действа благоприятно върху суха и зряла кожа, повишава циркулацията и действа подмладяващо. Не се препоръчва масаж след подобна маска, както и поставянето й на хора с клаустрофобия.

Серни маски

Сярата е известен и често използван химикал в тази сфера, която действа благоприятно при редуцирането продукцията на мастните кожни жлези. Голяма част от потребителите и посетителите на козметични салони предпочитат гореспоменатите видове маски, но за редица е интересен и ефектът от серните маски, които се съчетават с пресни продукти. Например маска с кисело мляко и мед, пчелен мед и овесено брашно, пресни плодове и др. могат да бъдат много полезни и ефективни, ако клиентката няма алергия към някоя от съставките. При направата на подобен тип маска трябва да се поинтересувате предварително за евентуални алергии на клиента. Поставете маската върху цялото лице за около 10-15 мин, след което изплакнете добре с вода.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес