Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма да повярвате каква лютеница ни пробутват в магазините! Вижте с какво заместват чушките и доматите!

04 септември 2021, 06:43 часа

Сезонът на лютеницата е вече в разгара си и почти всяка организирана домакиня предпочита сама да си приготви зимнината, вместо това да я купува от магазина.

За съжаление, не всяка разполага с нужното време, макар и желанието, което има. Ако искате да приготвите една съвършено добра лютеница, ще трябва да се въоръжите с търпение, сили и време.

Бабината лютеница без варене – най-бързата, лесна и вкусна рецепта

Ако обаче не сте в състояние да ги инвестирате за вкусната разядка, трябва поне да знаете какво присъства в онези бурканчета, наредени по рафтовете в близкия супермаркет.

Днес сме си поставили за цел да вдигнем завесата на лютеницата и да ви разкрием с какво всъщност производителят замества чушките и доматите в нея.

Разкрита е ТАЙНАТА на перфектната ЛЮТЕНИЦА

Какво слагат в купешката лютеница вместо чушки и домати

Да, видовете лютеница, сред които можем да избираме в магазина, не са никак малко. Най-разпространена и предпочитана, като че ли си остава фино смляната. Дали обаче сте се замисляли за всички онези аромати, които успешно успяват да заменят натуралния продукт?

Рецепта на деня: Лютеницата на баба

Картофените нишестета и тиквените пюрета са сред основните съставки в бурканчетата, които купуваме и похапваме с наслада, мислейки си, че се наслаждаваме на добре сготвени чушки и домати.

Ако искате перфектната ЛЮТЕНИЦА, задължително сложете тези ПОДПРАВКИ

Коректността на производителите не е надеждна и няма как да сме сигурни какво точно слагаме на трапезата си. Едно е ясно – колкото по-фина и кремообразна е лютеницата, толкова повече нишесте е добавено към нея. То не е вредно за човешкия организъм, но това не значи, че ядем лютеница – такава, каквато е в представите ни.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес