Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко сигнала, които показват, че не полагате достатъчно грижи за себе си

05 април 2022, 19:10 часа

Понякога неглижираме себе си и това, че наистина се нуждаем от достатъчно внимание към самите себе си, за да се чувстваме добре и в хармония с околните. В стремежа си да бъдем продуктивни на работа, да угодим на всички и т.н. ние поставяме себе си на последно място. А когато това се случи и организмът ни не може да се справи, ни изпраща съответните сигнали, които подсказват, че е време да поуспокоим топката.

Няколко знака, които казват, че не се грижите достатъчно добре за себе си

Настивате много често

Ако постоянно сте със запушен нос, хващате всеки нов сезонен грип или вирус, то значи сте с много слаба имунна система, което може да се дължи и на начина ви на живот. Направете нужните изследвания за количествата витамини и минерали в организма, набавяйте си достатъчно сън и редуцирайте стресовите ситуации.

10 съвета за здравословно хранене

Ниска концентрация и памет

Ако не можете да задържите дълго вниманието си върху едно нещо, имате отслабена памет и подобни симтоми, то това може да се дължи на проблеми с щитовидната жлеза, хормонален дисбаланс, нарушена флора в чревния микробиом и др.

Не си набавяте достатъчно сън

Сънят е един от най-важните за нашето здраве. Некачественият сън, липсата на сън и недоспиването значително могат да понижат имунитета ни.

Много сте раздразнителни

Дразните се и от най-малкото нещо, а когато нервничите постоянно може би трябва да обърнете внимание на психическата си натовареност. Дайте си почивка, ако сте прекалено стресирани, възможни са хормонални проблеми или да е вследствие от лоша диета.

Не сте хидратирани

Пиенето на достатъчно количество вода ежедневно е важно за правилното функциониране на органите и системите в тялото ни. Дехидратацията може да се прояви под формата на запек, главоболие, кожни раздразнения, пикочни инфекции и др.

10 съвета за сутрешна грижа, които ще ви помогнат за по-пълноценен ден

Критикувате се постоянно

Не бива да подхождате негативно към самите себе си. По този начин се демотивирате и влияете негативно на психическото и физическото си здраве.

Постоянно сте отпаднали

Ако постоянно се чувствате уморени и без никаква енергия, то това определено касае някакъв проблем. Лоша диета, висока кръвна захар, проблеми с щитовидната жлеза, недохранване и др. могат да бъдат причинителите на това състояние.

Храните се нездравословно

Обърнете внимание на храната, която приемате, защото от нея зависи теглото, физическото и психическото ви здраве.

Храните се под влияние на емоции

Когато не се чувствате добре посягате към нездравословни храни само за да потушите емоциите си. Погрижете се за този психически проблем по друг начин.

Отслабвате и напълнявате без причина

Това може да касае сериозен проблем, на който трябва да обърнете внимание.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес