Неща в къщата, които трябва да бъдат скрити от любопитни очи

1742
Неща в къщата, които трябва да бъдат скрити от любопитни очи
Снимка: pixabay

Нека разберем кои предмети в жилището ви не бива да се държат небрежно на видно място.

Има една народна мъдрост: "Когато влизаш в чужда къща, бъди сляп, а когато излизаш, бъди ням. Не търсете недостатъци в къщата, в която се намирате, а ако забележите такива, не казвайте на никого за тях!"

Много верни думи, особено когато става въпрос за неканени, случайни, нечакани и неочаквани гости. Тези, от които бихте искали да скриете много, да не им показвате, да не им разказвате за личния си живот. Но ситуациите са различни и ако гостите пристигнат, някои неща в къщата трябва да бъдат скрити от тях.

7 съвета да направите малкия апартамент стилен и удобен

Икони и религиозни книги

Споровете относно религията и светогледа са най-често срещаните в света. Определено не е добра идея да започвате подобно нещо с гостите си. А ако знаете, че вашият гост е агресивен и ревностен по отношение на религията, по-добре е да държите иконите и книгите далеч от очите на другите, за да избегнете излишни разговори и ненужни коментари.

В противен случай самият факт, че в дома ви има такива неща, може да провокира малка местна война. Но всичко е по ваша преценка - ако нямате нищо против разгорещените спорове, тогава не е необходимо да премахвате каквото и да било.

Пари

Това е съвсем очевидно: гостите или случайните хора, които идват в дома ви, не трябва да знаят колко пари имате в къщата си и къде се намират. Първо, спасете се от завист: няколко големи банкноти на скрина могат да накарат госта да се чувства по-малко благосклонен към вас. Той не знае, че може да се наложи да живеете с тези пари в продължение на един месец. Второ, всички ние имаме смесица от добро и зло в себе си. Не е необходимо да провокирате някого да направи нещо лошо.

Бельо

Има един израз "да ровиш в чуждото бельо", който означава да обсъждаш някого, да си пъхаш носа в чужди работи. Всъщност, виждайки бельото, вие давате на госта поле за фантазии и спекулации, защото той е видял ваше лично, интимно нещо, което не бива да вижда!

Между другото, това може да се каже не само за бельото, но и за други неща от интимен характер. Ако не искате вниманието на гостите ви да бъде заето само от предмети, които говорят за личния ви живот, по-добре е да ги скриете.

Опасните скрити неща в дома ви, които могат да ви разболеят

Документи и ценности

Моят дом е моята крепост. Но тази крепост не винаги е достатъчно защитена от завистниците, които влизат в дома ни. Държането на документи на открито и достъпно място, особено ако те са ценни, не е препоръчително! Понякога един документ е по-ценен от всички пари, а любопитството на някои хора е безгранично.

Защо трябва да допускате непознати хора до делата си и да им давате повод да разговарят с приятелите ви, след като напуснат дома ви, за това къде сте купили нов апартамент, от кого сте получили наследство или на кого сте написали пълномощно?

Бижута

И също така е очевидно: защо да демонстрирате излишно собственото си благополучие? Но има и друга, не толкова очевидна причина да криете бижута. Ако вярвате в предзнаменования, поканата към госта да види и пробва бижута би трябвало да ви разстрои.

Вярва се, че носейки чужди бижута, особено пръстени, особено сватбени пръстени, можете да отнемете всички проблеми, неуспехи, болести и неразположения от собственика на бижуто. Същото важи и обратното: давайки да се пробват вашите бижута, вие давате с това част от вашето здраве и семейно благополучие.

Безпорядък и боклук

Тук става дума за баналния домашен ред и нивото на вашата икономичност и чистота. Никой не ви насърчава да прекалявате с почистването! Но не е хубаво и некултурно да оставяте набързо изхвърлени вещи там, където се въргалят.

Гостите ще се чувстват неудобно и смутено при вида на бъркотията. А някой дори може да се обиди, мислейки, че не е твърде достоен, очевидно, за вашето внимание, щом не си правите труда да отстраните мръсната вещ от погледа.

А всеки наблюдателен човек може да разбере много неща от боклука. Не искате да споделяте подробности от личния си живот, нали?

Лекарства

Не, ако плановете ви включват подробен разказ, от какво сте се разболели наскоро или от какво се лекувате в момента, разбира се, шкафчето с лекарствата може да бъде оставено на видно място. Но, изглежда, подобни разговори е по-добре да се оставят за опашката в поликлиниката. Това също не е много забавно, но поне е уместно.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Манифестиране: 4 знака, че вашето желание скоро ще се сбъдне

4 предупредителни знака от Вселената, които не трябва да пренебрегвате

Таро хороскоп за месец ЮЛИ за всяка зодия

Най-щастливата зодия през юли 2024: Желанията се сбъдват, идват внезапни печалби и любов!

Вечерен виц: С кво одиш на работа?

Виц на деня: Кажете къде

Рецепта за вкусно до немай къде пържено кюфте - Комшиите ще питат за рецептата

Виц за добро утро: На гарата

Много силна притча за вечно заетия баща

Петровден е! Прочетете тази мощна молитва за здраве

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com