Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нереалистични очаквания, които пречат на любовта

03 февруари 2022, 15:06 часа

Много хора като че ли идеализират любовта. Вярват, че всичко може да е едва ли не вълшебно и, когато попаднат в реална връзка, даже и чувствата да са истински, някак си остават разочаровани…

Влюбването нерядко носи много заблуди със себе си. Влюбваме се в своята представа за човека, а когато, след известно време, отмине страстният, бурен период си „отваряме очите“ и като че ли започваме да виждаме неща, които в началото не сме забелязвали. Чувстваме недостатъците на човека, който е до нас. Чувстваме разочарования от думите и действията му. За жалост нашите очаквания не се оправдават. Стига се до това най-вече, защото сме си създали нереалистично високи очаквания. Именно те водят големи разочарования след дебе си.

Избягвайте да си създавате тези нереалистични очаквания, защото те биха ви пречили в любовта!

1. Трябва да бъдете център на неговия свят.

Доста често жените мечтаят да са истински принцеси в очите на своя партньор – тази идея като че ли им е останала, откакто са били малки момиченца. Те си мечтаят мъжът до тях да бъде съсредоточен изцяло върху това да ги спечели. Ще им се да ги ухажват, да им угаждат, да прекарват с тях цялото си време. Живеенето с тези и други подобни заблуди и очаквания, които не са реалистични, може да превърне любовта в едно изключително разочароващо изживяване.

2. Ако мъжът до вас ви обича, той трябва да е наясно какво искате.

От такова погрешно схващане произлизат и проблеми в комуникацията. Често се среща да се разминавате в общуването. Точно това са връзките, в които единият партньор смята, че другият е в състояние да чете мислите му и трябва да го прави. Важно е вместо това да споделяте и да говорите открито за всичко, което ви притеснява, прави щастливи или е важно за вас.

3. Предполагате, че през цялото време няма да спорите, а ще намирате консенсус.

Ако под щастлива и безоблачна връзка разбирате абсолютно съгласие по всички въпроси, добре е предварително да сте наясно, че подобни неща в реалния живот не съществуват. Несъответствия и разногласия в мисленето и в разбиранията има и те даже са важни. По този начин се надграждат отношенията, а връзката се развива. Вие също се развивате като отделни личности и като двойка. 

 

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес