Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НЕ замразявайте ТЕЗИ храни - ето защо

14 февруари 2022, 11:10 часа

Може да си мислите, че почти всички хранителни продукти могат да се възползват от това да бъдат в хладилника, но помислете отново! Не само, че тъпченето на хладилника ви го прави по-малко ефективен, по-пълният хладилник също така улеснява да забравите какво има вътре и да ги оставите да се развалят несъзнателно.

Някои от храните, които съхранявате в хладилника, имат по-добър вкус и издържат по-дълго, когато се съхраняват на стайна температура, която варира между 18 и 22C. Като не препълвате хладилника си, ще освободите място за продуктите, които трябва да бъдат охладени, позволявайки на студения въздух да циркулира правилно.

Ако държите тези зеленчуци в хладилник, те ГУБЯТ полезните си свойства

Хляб

Никога не дръжте хляба си в хладилника. Молекулите на нишестето в хляба се прекристализират много бързо при ниски температури, което кара хлябът да се застоява много по-бързо при охлаждане.

Купените от магазина хлябове трябва да се съхраняват в херметична пластмасова торбичка при стайна температура, а не в хладилник. За хлябове, които обикновено се продават в хартиена торбичка, извадете ги от торбата, увийте плътно във фолио и съхранявайте при стайна температура.

Лук

Изхвърлете го от чекмеджето за зеленчуци - не му е мястото там! Той се справя най-добре в сухи, проветриви помещения, далеч от други храни, които може да „замърси“ със силната си миризма.

Уверете се, че го съхранявате и на тъмно място, в противен случай ще поникне. Също така си струва да се отбележи, че ако използвате само половин глава лук, можете да замразите останалата част.

Чесън

Макар че е по-лесно да се намери в чекмеджето за зеленчуци на хладилника, ако имате нужда от него, чесънът ще живее щастливо в сухо, проветриво място.

Авокадо

Съхраняването на авокадото в хладилника е сигурен начин да го превърнете в каша преди да узрее.

Съхранявайте го в отворени кафяви торби и, ако трябва да ускорите процеса на зреене, добавете банан в торбата.

След като е нарязано обаче, авокадото е най-добре да се съхранява в хладилник. Така че, ако ви е останала една половина, поставете я там.

Изхвърлете тези храни от хладилника, иначе няма как да сте здрави

Пчелен мед

Медът е естествен консервант и не изисква охлаждане.

Кафе

Независимо дали е на зърна или в смляна форма, кафето никога не трябва да се съхранява в хладилник, тъй като то лесно абсорбира миризмите на други храни. Вместо това го съхранявайте в херметически затворен контейнер.

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес