Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НЕ правете това на есенното равноденствие, ще останете без пари

22 септември 2024, 00:36 часа

Есенното равноденствие е значимо събитие от древни времена. Нашите предци са го свързвали с прехода към зимата и „заспиването” на природата. Празникът не само е достигнал до наши дни, но е запазил и някои от традициите си.

Есенно равноденствие 2024

Тази година есенното равноденствие се пада на 22 септември, неделя. Слънцето ще се премести от северното полукълбо в южното в 15:43 часа и ще започне астрономическата есен. В този момент Слънцето ще бъде точно над екватора на Земята, което означава, че полукълбата ще получат еднакво количество светлина и денят ще бъде равен по дължина на нощта.

Каква е „магията“ на деня и какво не трябва да се прави на този ден

Астролозите смятат есенното равноденствие за началото на нов етап. Затова почивката е идеална за правене на планове за бъдещето. Те ще имат голям шанс да се сбъднат. Но не бива да забравяме и забраните. На 22 септември е забранено:

  • извършване на тежък физически труд;
  • карници и скандали - конфликтът може да се проточи;

Есенно равноденствие 2024 - кога се пада, какво ТРЯБВА и НЕ трябва да се прави

Но има две забрани, които са свързани с влошаване на финансовото състояние. Не трябва да изхвърляте остатъците от храната от масата, защото може да се сблъскате с липса на пари. Също така на този ден не трябва да давате пари назаем, може никога да не ги получите обратно.

На есенното равноденствие не е прието да се започва какъвто и да е бизнес, както и нова работа. Не е препоръчително да правите големи покупки, да пътувате, да сменяте работата си или да се карате с други хора.

Освен това в деня на есенното равноденствие трябва да прогоните тъгата и да се опитате да не мислите за лоши неща. Откажете се от решаващи събития в личните си отношения, като отложите сериозни стъпки, като раздяла. Дайте на себе си и на половинката си още един шанс.

Какво се препоръчва да се прави по време на есенното равноденствие?

Опитайте се да отделите повече време на близките си, благодарете им затова, че са до вас, забравете за обидите, негативните емоции и лошите навици.

Проявете гостоприемство и не отказвайте помощ на другите, защото добрите дела, извършени в този ден, ще се върнат към вас. Този ден трябва да прекарате възможно най-спокойно, като приоритет за вас трябва да е уютното и спокойно общуване с приятни хора.

За да привлечете семейното благополучие в дома си, украсете го с клони от офика и за да имате винаги пари, пригответе ястия със зеле.

Денят е подходящ и за прости ритуали, свързани с визуализиране на желания и сбогуване с натрупания негативизъм. На разсъмване трябва да си пожелаете това, което душата ви желае. Въпреки това, първо трябва искрено да се освободите от всички тежести на сърцето си и да простите на себе си и на хората, които са ви обидили. 

Есенно равноденствие: Защо НЕ трябва да се карате и как да привлечете късмет?

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес