Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не правете това, ако не искате да останете без дом: 5 суеверия, свързани с парите

21 август 2024, 12:06 часа

Хората вярват, че определени действия или ситуации могат да привлекат или отблъснат пари. За да не се окажете на улицата, трябва да следвате тези прости правила.

Както знаете, не само трудолюбивите хора имат спестявания, но и късметлиите. Понякога е много по-важно да си на точното място в точното време, отколкото да седиш на работа през цялото време. Първо, за да забогатеете, трябва наистина да вярвате, че можете да го постигнете.

Не прехвърляйте пари след залез слънце

Това се дължи на факта, че през нощта тъмните сили оказват негативно влияние върху всички финанси, така че по това време е по-добре да ги „скриете“. Е, ако все пак сте дали пари назаем на някого вечерта, тогава се пригответе за факта, че те няма да ви се върнат.

20 бабини поверия за МНОГО пари

Портфейлът ви трябва да е в ред

Финансовото благополучие започва с ред в портфейла ви. Парите обичат да се третират внимателно, така че не трябва да ги съхранявате безхаберно. Първо, банкнотите не трябва да бъдат набръчкани или прегънати, те винаги трябва да са прави и да лежат спретнато на определените места. Второ, не трябва да ги разпръсквате из цялата къща, в противен случай няма да имате стабилен доход. По-добре е да подредите банкнотите в ред: от най-малката до най-голямата. Освен това винаги е важно да знаете колко пари имате.

Не изхвърляйте боклука през нощта

Смята се, че по това време не можете да изнасяте лични вещи от къщата, дори и да са отпадъци, в противен случай злите сили може да помогнат на злонамерените хора да посегнат на вашата собственост. Освен това, боклукът символизира всичко, което сте придобили, следователно, като го извадите вечер или през нощта, можете да „изхвърлите“ своят късмет. Ако все пак задължително трябва да се отървете от отпадъците по тъмно, тогава на кофата за боклук определено трябва да кажете „Разменям отпадъци за облаги“ и едва след това изхвърлете всичко ненужно.

Народни поверия: Как да имате винаги пари в дома си

Празният портфейл е пътят към бедността

Важно е поне една банкнота и няколко монети да останат в портфейла, защото празният портфейл символизира бедност и определено няма да може да привлече други пари. Същото правило важи и за касичките. Уверете се, че в къщата винаги има малък запас и че парите не я напускат напълно, така че винаги ще има благополучие в къщата.

Не ги вземайте от ръка на ръка

Определени предмети не могат да се предават от ръка на ръка, в противен случай можете да поемете проблемите на друг човек или, обратно, да му дадете късмета си. Смятало се също, че парите могат да причинят щети, затова първо се поставяли върху дървена повърхност и след това се вдигали. Ако не можете да изпълните това, то  тогава можете да вземете парите с лявата си ръка, това минимизира рисковете.

Разбира се, суеверията нямат научна основа, но основното доказателство за тяхната истинност е ежедневният опит. По-добре е да сте в безопасност, отколкото да рискувате неприятности.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес