Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не искам да съм бременна - защо една жена го мисли?

03 май 2022, 08:08 часа

Тялото на жената е създадено да ражда. Така е сътворена цялата ни планета. Женският индивид е това, което дава нов живот и неговата мисия на земята е преди всичко тази.

В съвременния свят и условията на живот, много жени обаче отказват да са бременни:

Не искам да съм бременна - защо една жена го мисли?

От дълги години насам жените не са имали избор: да раждат или не. Никой не е питал една жена или момиче, дали иска деца, колко деца планира да има и как ще ги отгледа.

Днес, обаче всички имаме избор, включително това, дали домашните ни любимци да имат поколение, да нямат и колко бебета да си имат. И така, ако се интересувате от семейно планиране, в случай, че не живеете в страна, където контрацептивите и абортите са забранени, лесно може да стоите зад твърдението:

Не искам да съм бременна!

Тук обаче се появява и първичният въпрос, който много ще си зададат:

Защо една жена го мисли: Не искам да съм бременна!

Факт е, че много жени доброволно избират да бъдат майки. Фактът да повръщат месеци наред, понякога да страдат от хемороиди и/или запек, да имат неприятни сутрешни или ежедневни усещания, спохождащи почти всяка бременност не е извинение. И все пак, много съвременни дами в наши дни, предпочитат да не развалят фигурите си, начина си на живот или в името на кариера да стават майки.

Някои съвременни проучвания, сочат, че много бизнес дами и жени с кариера в наши дни не се решават да забременеят. Това се случва не само заради социалния начин на живот, но и поради редица предубеждения.

Някои данни сочат, че:

бременността може да се окаже по-опасна (да убие бременната) от: делтапланеризъм, обща анестезия, скално катерене, гмуркане, въздушни пътувания и кану. И, въпреки това, рискът от смърт по време на бременността и/или раждането е десет пъти по-голям от риск от смърт по време на аборт.

"Бременна съм?“

Това е другата страна на монетата. От нея се виждат лицата на щастливите майки. Тези, които са поели отговорно всички рискове, които са готови да дадат човешки живот. Всичко това, въпреки многото съмнения, притеснения, безпокойства у доста други жени, които категорично отказват да забременеят някога!

И така има и една трета страна. Дамите, които искат да са бременни, но не могат, защото имат някакъв здравословен проблем. За тях, обаче съвременната медицина непрестанно търси и открива алтернативи и начини, които да предостави. При едни с лечение, при други с ин витро, а при трети, чрез сурогатно майчинство или осиновяване. Така, възможността да продължат поколението с и да имат наследници става реалност.

В заключение:

Не искам да съм бременна - защо една жена го мисли?

Вие от коя група жени се отнасяте? Искате ли, да рискувате живота си, за да имате бебе? Чувствате ли се така безпомощна, че чак да ви боли да дишате? Искате ли, да платите цената на чувството майчинство, без значение, каква ще е тя за вас или ви е страх?

За едни е странно, това, че няма сфера на дейност и мъжка професия, в която жена да не се е намесила в наши дни. От друга страна е чудато, че все по-малко жени се борят за най-женската дейност – да си бременна, да усетиш чувството и отговорността да си майка!

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес