Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-подходящите цветя, които да подарим на Св. Валентин и тяхното значение

14 февруари 2022, 09:40 часа

Невинаги е лесно да изберем подходящото цвете за някой повод, особено когато не сме сигурни дали тя ще може да се грижи за него, ако изберем саксия и дали ще го хареса изобщо. Затова този списък с най-подходящите цветя за най-романтичния повод, би трябвало да ви даде малко насоки.

15 цитата за любовта, които да ви настроят за Св. Валентин

Рози

Абсолютна класика са розите и не е странно, че са на първо място, като най-известни за този празник са червените рози, като те са символ любов, романтика и красота. Все пак ако половинката ви харесва рози, но не точно червени, имате избор и от други цветове.

Тъмно червена роза – страст

Бяла роза – чистота, непорочност, младост

Розова роза – благодарност, щастие, възхищение

Жълта роза – радост, приятелство

Оранжева роза – ентусиазъм, желание

Гербери

Герберите са символ на красота, невинност и чистота, както и начин да кажем "благодаря". Те са разноцветни и можете да изберете различни цветя и макар някои да свързват герберите с учителски букет, това изобщо не е вярно.

Лалета

Лалето е едно от най-предпочитаните цветя за много представителки на нежния пол, тъй като те са деликатни и са символ на чувственост, топлина и нежност. 

Астромерии

Другото им име е Перуанска лилия и са символ на приятелство, но и отдаденост и вярност, като те също ще останат свежи за много дълго време.

Бели лилиуми

Който обича ароматни цветя, лилиумите са перфектен избор. Те символизират стил, клас и перфекционизъм и дори сами в букета, те пак изглеждат добре.

Орхидеи

Те са силен символ на отдаденост, любов и силен морал и са най-подходящи за "хората бунтари", тези, които обичат да НЕ играят по правилата. Тях може да ги вземете както в саксия, така и на букет.

Карамфили

Карамфилите имат доста лоша слава и никой не се изненадва, знаейки кой е най-честият повод, за който се купуват, но все пак те са много красиви, разнообразни и богати на цветове, а цената им изобщо не е висока.

Слънчогледи

Макар и трудни за откриване през зимата, много хора обичат слънчогледите заради това, че носи лято, а символното им значение е лоялност, обожание и "Търся те с поглед", така както слънчогледите се въртят след слънцето.

Среща отдалеч за Св. Валентин – за половинките на разстояние

Ирисите

Те са символ на царственост, вярност и надежда и най-често срещаните са лилави ириси с малко жълто и бяло по тях. Те трудно ще се срещнат сами в букет и са по-често като акцент, но са любими и предпочитани от много хора.

Гардении

Ароматни и красиви, гардениите символизиратрадост и чистота, както се и свързват със "старомодния" начин на демонстрации на любовта.  Кавалерски жестове, романтика и мили думи. Тъй като те са малко по-скъпи, можете да ги подарите и в саксия, за да бъдат гледани у дома.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес