Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На кой пръст е най-добре да носим пръстен, за да сбъднем желанията си

05 ноември 2021, 17:03 часа
Реклама

Пръстенът е с перфектната форма на алхимиците – кръгът. Той символизира сила, както е свързан и с цялостта, безкрайността и времето. Съществуват редица вярвания и поверия за това какво може да ни донесе бижуто спрямо пръста, на който сме го поставили.

В древността вещиците и магьосниците смятали, че всеки пръст е асоцииран поотделно със силна магия от различно естество. Нека видим как правилно да носим пръстена си, за да получаваме радости и щастие:

Пръстите и техните магически асоциации с богове, богини и планети 

Всеки пръст е свързан с различно божество и планета, а ето и точното разпределение:

• Палецът изразява силата на Афродита и Венера;

• Показалецът – на Зевс и Юпитер;

• Средният пръст държи силата на планетата Сатурн;

• Безименният – на Аполон и Слънцето;

• Кутрето пък изразява силата на Хермес и Меркурий.

Зевс и Юпитер

Свързваме силата на бог Зевс и планетата Юпитер с образованието, късмета, благоденствието и личностното усъвършенстване. Затова показалецът е свързан с всички аспекти на материалното и интелектуалното растеж и развитие.

Сатурн

Планетата Сатурн съдържа силата на мъдростта и вечността. Средният пръст се свързва с трайността и безкрайността.

Аполон и Слънце

Свързваме двете сили с всичко магично – магическите изкуства, пророчеството, както и с щастието, успеха, постигането на целите и доброто здраве. Аполон ни доставя благосъстоянието и хармонията. На безименния пръст поставяме и сватбените пръстени – за щастлив и пълноценен семеен живот.

Как да носим пръстени?

Спрямо вашите нужди и желания поставяйте пръстена на определен пръст. Например, ако имате нужда от повече интимност и сексуалност в живота – поставете пръстен на палеца, защото именно него свързваме със знака на Афродита - Венера. Изберете такъв, изработен от метал, камък или съответстващ на планетата цвят. По този начин ще усилите действието на бижуто и резултатът ще е по-бърз и дългосрочен. 

Какъв метал отговаря на всеки пръст?

Освен божества и планети, има и отделни метали, подходящи за различните пръсти:

• Калай – подходящ за Зевс – Юпитер и по-конкретно – за показалеца. От скъпоценните камъни може да заложите на сапфир, топаз, аметист и всички камъни, оцветени в синьо;

• Олово – средният пръст и Сатурн. Лапис лазули, обсидиан и всички черни камъни са препоръчителни за комбинация с оловото;

• Злато – Слънцето и безименният пръст. Жълтите камъни и познатите ни рубин, гранат и опал са чудесно допълнение към силата на златния пръстен;

• Мед – палецът или Афродита – Венера. От скъпоценните камъни заложете на розов кварц, изумруд, родохрозит, малахит, карнелиан;

• Живак и сребро – тези метали отговарят на кутрето или Хермес – Меркурий. Може да комбинирате за по-голям ефект с перидот, кехлибар, опушен кварц и др.

Среброто е един от най-вълшебните метали и е било любимо на вещиците за направата на магии. От мед е трудно да се направи пръстен, затова среброто може да е заместител на всеки от изброените метали с изключение на златото.

 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес