Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Младоженецът няма да се усети: 5 пластични операции, които булките си правят преди сватбата

26 юни 2024, 07:02 часа

Сватбеният ден е един от най-важните дни в живота на жената, затова всички искат да изглеждат перфектно.

Шикозни рокли, невероятно красиви прически и грим - обикновено всичко е обмислено до последния детайл. А много булки стигат и по-далеч - извършват пластични операции, за да хармонизират външния си вид и да бъдат неотразими (и, разбира се, да приличат на себе си).

Естествено, повечето от тези, които са се решили на пластична операция, се притесняват: дали младоженецът ще забележи, че хирургът е работил тук? Ето за какви операции знае само самата булка:

Интимна пластична хирургия

На първо място към интимната пластична хирургия могат да се отнесат такива операции. Най-често момичетата извършват лабиопластика, и то не само с естетическа цел: операцията помага да се премахне дискомфортът в ежедневието и интимния живот.

Възстановяването след такава операция е доста бързо и партньорът ви определено няма да се досети за нея.

Турция стана Мека на пластичните операции - ето колко струва увеличаването на бюста там

Блефаропластика

Блефаропластиката също на практика остава без следи. Какъвто и да е гримът на булката, ако тя има торбички под очите и/или увиснал горен клепач, не е толкова лесно да го скриете с грим. А в деня Х със сигурност не искате да изглеждате уморени, подпухнали и тъжни. Затова много хора решават да се отърват от дефектите в тази област веднъж завинаги - с помощта на блефаропластика.

При долната блефаропластика за премахване на торбичките под очите се използва трансконюнктивален достъп (т.е. през лигавицата), така че не се използват шевове. Следователно няма да има белези. След 2-3 седмици никой няма да се досети, че момичето е направило нещо.

При горната блефаропластика се налагат шевове, но след тях ще е трудно да се намери мястото на разреза. Белегът е едва забележима тънка ивица, минаваща в горната гънка на клепача, където кожата винаги е малко по-тъмна. Разбира се, това трябва да отнеме време, но не чак толкова много - след месец пациентът се възстановява напълно и се връща към нормалния си живот.

Липосукция

Вероятно към горните операции може да се добави и липосукция. Възстановяването след нея не е толкова кратко, но ако е минало достатъчно време, няма да има следи. Това е възможно поради факта, че опитните хирурзи правят само няколко пробождания в проблемната област, за да отстранят излишното - те зарастват приблизително така, както всяка рана.

Ортопластика

Невъзможно е да не споменем отопластиката - пластична операция, с която се коригира формата на ушите. Една от пациентките разказа забавна история, свързана с отопластиката: тя живяла със съпруга си в продължение на 8 години и след раждането на детето разкрила малка тайна - оказало се, че съпругът ѝ на младини си е направил ортопластика, а тя нямала представа за това.

Когато видяла формата на ушите на детето, тя се запитала защо са толкова големи. Така че, ако искате да си направите красиви уши, направете го безопасно - ще бъде почти невъзможно да се досетите за операцията. Да, и рехабилитацията след нея е много бърза.

Първата в света пластична операция (СНИМКИ,18+)

Ринопластика

Ринопластиката може да бъде добавена в този списък. По-често тя се прави от млади пациенти, за да получат по-грациозен и спретнат нос. Но по принцип операцията се прави на всяка възраст, като не оставя видими белези.

Въпреки че булките най-често са млади момичета, някои от тях извършват ендоскопски лифтинг, за да коригират пропорциите на лицето. То също може да се нарече "невидимо" - за да извърши лифтинга, хирургът прави само два малки пробождания от всяка страна на лицето. А в случая с ендоскопия на челото и слепоочието тези пробождания са скрити под косата.

Мамопластика

Тук е важно да се има предвид, че крайният резултат може да се оцени около 4-6 месеца след интервенцията. Ако хирургът използва достъп по горния ръб на ареолата, белегът няма да се вижда. При желание той може да бъде замаскиран и с татуиране. Ако по желание на пациентката формата е естествена, повечето хора наоколо дори няма да си помислят, че тя е направила нещо. А на допир гърдата ще бъде толкова мека, колкото и естествената.

Разбира се, всичко гореизброено е възможно при правилен избор на лекар: майсторът на своя занаят ще извърши всяка операция така, че тя да е ефективна и да остави минимални следи.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес