Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мислене за недостиг и изобилие: Как отблъскваме парите от себе си?

24 юни 2024, 21:33 часа
Реклама

Във всяка област има хора, които са успешни и не толкова - някои лесно постигат целите си, докато други могат да чакат с години за шанс и никога да не го получат. За някои, веднага щом се откажат, започват активно да пристигат нови предложения, докато други могат да чакат дълго време за поне един отговор. Освен това най-често това не е свързано нито с професионализъм, нито с някакви специални умения, нито с мотивация. Защо това се случва и каква е истинската причина за проблема?

Всъщност причината за този феномен се крие в мисленето, което привлича събития, хора, обстоятелства и дори неприятности – с други думи вашите мисли и вътрешни нагласи привличат в живота ви това, което имате в момента и с каква нагласа продължавате напред. Като цяло можете да погледнете живота от няколко страни: някои ще видят, че светът е изобилен и има достатъчно пари, щастие и любов за всички. Но за някои всичко това ще липсва, а животът за такива хора винаги е по-труден, тъй като те съществуват с постоянно усещане за недостиг. 

10 съвета от нашите баби за привличане на пари

Като правило те намират приятели с подобен вектор на мислене и заедно започват да се оплакват от живота и неговата несправедливост, докато успешните личности се стремят да се обградят с позитивни и ерудирани хора, за да се придвижат заедно към развитие и личностно израстване. Ето защо богатите са склонни да стават по-богати, а бедните - по-бедни.

Типът мислене е насока във всички области на живота на човека – влияе върху начина, по който подхождате към проблемите, как гледате в бъдещето, как оценявате настоящето и как се справяте с финансите. Последната точка е от особено значение, тъй като именно отношението на човек към парите влияе върху неговото материално благосъстояние. Някой, например, планира как ще похарчи голяма сума, друг изгражда поетапни схеми, които ще увеличат богатството му, а трети ще се страхува от парите и тяхната загуба, което в крайна сметка няма да му позволи да забогатее. Важно е да разберете, че парите имат своя собствена енергия и как се отнасяте към тях определя вашия тип мислене.

В същото време типът на мислене засяга не само финансовата част от живота. Анализирайте коя е вашата среда, какви теми обикновено обсъждате, в какви ситуации попадате, как решавате проблеми. Ако винаги сте недоволни от времето, природата, живота, обществото, правителството, тогава най-вероятно проблемът е във вас самите - имате доминиращо мислене за недостиг.

4 ритуала за привличане на повече пари в живота

Вместо да се радвате на живота и това, което имате, вие постоянно сте в състояние на неудовлетвореност и негативизъм. Това е дупка в съда, от който постоянно изтича вашата вътрешна енергия.

Важно е да разберете, че е невъзможно да промените ситуацията си, като прочетете една мотивираща книга или посетите лекция на успешен лектор - ако искате да промените даденото, погледнете живота от различен ъгъл и променете визията си за света, трябва да промените начина си на мислене.

Именно той е отговорен за нашия успех, мотивира и носи победи в най-трудните моменти, но промяната не е толкова лесна. Опитайте се да започнете с малко – дори признаването на грешките ви и приемането на начина ви на мислене ще ви помогне да поемете по правилния път и да направите първата крачка към една нова реалност.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес