Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Малко хора знаят столицата на Кувейт - как се казва

23 февруари 2024, 23:13 часа

Кувейт, известен и като Ел Кувейт (El Kuwait), представлява най-големия град и столицата на държавата Кувейт. Разположен на ниския южен бряг на залива Кувейт, този град несъмнено привлича вниманието на малък брой хора, но в същото време той съдържа богато историческо наследство.

Придвижване през вековете

През 18 век, липсата на вода привлича членове на арабските родове Аназа от пустинното плато Неджд (Саудитска Арабия) към територията на Кувейт. В този регион вече са съществували следи от португалски крепости, а развиващото се селище Кут става шейхство през 1756 г. Властта на рода Ас Сабах, които управляват и до днес, започва през този период.

Не Банкок, а как е официалното име на столицата на Тайланд

От протекторат към независимост

През 1899 г., Кувейт става под протекторат на Великобритания, но през 1961 г. договорът за протекторат е отменен, а Кувейт преминава към независимост като монархия с еднокамерен парламент. Този период обаче е означен и от иракската окупация през 1990 г., която води до сериозни последици за държавата.

Реконструкция след войната

След войната през 1990 г., Кувейт изгражда нов облик с по-съвършени къщи, улици и летище. В знак на демократизация, първата реставрирана постройка става сградата на Народното събрание, произведение на Йорн Утзон - архитекта, известен със създаването на операта в Сидни, Австралия.

Кувейт

Кулите на Кувейт - символите на модерната епоха

От 1979 г. "Kuwait Towers" се превръщат в символ на Кувейт и столицата му. Тези три кули - две водни и една телевизионна, стоят не само като високи телекомуникационни структури, но и като символи на града.

Архитектурни чудеса и музеи

Столицата Кувейт предлага разнообразие от архитектурни забележителности и музеи. От къщата Саду-музей на бедуините, изградена от корали и гипс, до останките от старите градски порти, всичко това разкрива богатото културно наследство на града.

Коя е столицата на Словакия - граничеща с цели 2 държави

Развлекателен Кувейт

Създаден на северната страна на Кувейтския плаж, "Al-Madina Al-Tarifa" е градът на забавленията, привличащ все повече посетители с всяка изминала година. Този развлекателен парк се смята за един от най-добрите в света и е предназначен както за възрастни, така и за деца.

Периоди за посещение и хотели

Според местните, най-подходящото време за посещение на Кувейт е от ноември до април. Туристическият сезон включва периода от декември до януари и от март до април. Градът предлага голям избор от хотели с международен стандарт, гарантирайки комфортен престой на всеки посетител.

Столицата на Кувейт може да бъде скрито съкровище за много от туристите. Тя разкрива богата история, архитектура и културно наследство. От символите на модерната епоха като "Kuwait Towers" до старинните порти и музеи, Кувейт предоставя на своите посетители неповторимо и вълнуващо преживяване.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес