Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Любимият анимационен герой на детето ви разкрива характера му

05 декември 2021, 18:25 часа

Детските филми са не само средство за печелене на няколко минутки за майката, задържане на детето на едно място, привличане на вниманието му и удоволствие за малчуганите. Те възпитават и развиват емоционалната интелигентност на децата, поведение, което детето възприема и следва.

Това е и причината да бъдете внимателни в избора си на анимации, които да покажете на детето, тъй като и с тяхна помощ формирате личността му. А изборът на любими анимационни герои разкрива черти от характера на най-малките, които е възможно да са останали скрити за вас, показват светоусещане и поведение, с което детето се асоциира.

Какво е детето ви, ако харесва:

Пепеляшка

Вярата в справедливостта е ярка черта от характера на детето ви, ако му допада историята за Пепеляшка и как тя заслужено получава принца. Децата, чиито любим анимационен герой е Пепеляшка, имат силно развито чувство за справедливост, вяра, че всичко ще се случи, както трябва и както желаят, ако са добри и търпеливи. Тези деца не се отказват от пъзела си, когато немогат да намерят мястото на парче от него. Те са способни да се сърдят и чувстват потиснати, ако ги обвините несправедливо, че са изцапали, а вината не е тяхна. Следват пътя си безотказно и достигат до целта си, не с тропане с крак и не с плач, а търпеливо и трудейки се.

Алиса

Приказната героиня от Алиса в страната на чудесата е любима на деца, вярващи в магията, в наличието на приказен свят извън реалността. Фантазията им е добре развита, творчески настроени са и сивият делник и практичността не е онова, което тласка развитието им. Дайте простор на фантазията им и ги освободете от оковите на трябва и не трябва.

Бел

Бел от Красавицата и звяра е любима на деца, които въпреки скромната си възраст, осъзнават, че истински красивото е невидимо за очите и се усеща със сърцето. От тези деца ще израснат личности, уважаващи различията и търсещи доброто сърце, а не красивото лице. Децата, чиито любим герой е Бел, вярват, че всичко ще се случи по най-добрия начин, оптимисти са и не са тревожни, растат спокойно и давайки обичта си на всички около тях.

Бандити

Децата, харесващи анимационни филми с герои бандити, не са агресивни за разлика от общоприетото мислене. Те не се асоциират с лошия герой, а с доброто, което побеждава накрая. Считат, че силата е важна, за да пазят хората, които обичат, а не за да я използват по принцип. И все пак внимавайте с детските филми с повече битки и агресия, позволявайте ги по-рядко от останалите.

Батман, Жената Котка или Костенурките Нинджа

Изборът на подобни герои, спасяващи света и другите, разкриват дете, което е готово да се бори за доброто, за справедливостта, да помага на хората. Подобни деца ще успокоят приятелчето си, когато то плаче, ще помогнат на баба с торбата и на мама в кухнята. Те виждат себе си като герои на света и са готови да вършат добро и да се грижат за другите.

Мечо Пух

В детето, харесващо Мечо Пух или Малкият принц, живее философ, човек с богата душевност и скрита дарба. То вижда света от различни ъгли, мисли „извън кутията“, нестандартно, а духът му се нуждае от много простор, за да се рее свободно и да постигне всички онези велики неща, които са му предначертани.

Попитайте детето си защо обича конкретния герои – защото е красив, смел, силен, добър или? Това ще ви помогне да разкриете онези слоеве от характера му, които са под повърхността, и да го опознаете по-добре.

 

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес