Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесен начин да се сдобиете с красиви вежди без много усилия

20 август 2023, 21:35 часа

Ако мечтаете за модерни големи, плътни, пухкави вежди като Кара Делевин, ще имате нужда от практичен съвет. За да си „отгледате“ перфектните вежди, ще трябва да се постараете доста.

Но помощта е пред вас, тъй като експертът по веждите Фидес Балдесбергер издава грешките, които допускаме, опитвайки се да получим мечтаните вежди и как можем да ги поправим.

Отървете се от пинсетите

Фидес обясни, че растежът на космите като цяло може да бъде свързан с генетиката, като при някои хора растат по-дебели и по-бързо от други, включително космите на веждите. Но ако започвате от нулата да отглеждате космите на веждите си, важно е да запомните, че ключът е просто да ги оставите на мира. Не ги скубете, бръснете, не правете кола маска или нещо друго в продължение на 6-8 седмици, за да преминете през пълен цикъл на повторно израстване и след това можете да оформите веждите си по ваш вкус.

Защо имаме вежди?

Обърнете внимание на това как спите

Много е важно в периода на растеж на веждите да откажете маска за сън и да не спите по корем с лице във възглавницата, тъй като триенето между космите на веждите и тъканите може да причини плешиви петна.

Не забравяйте серумите

Използването на серуми за възстановяване на веждите също е чудесен начин да ги накарате да изглеждат по-пълни. Потърсете серуми с рициново масло, пептиди и биотин, тъй като те ще помогнат за укрепване и възстановяване на косата ви.

7 факта за веждите, които не всички знаят

Използвайте масло

Нанасянето на масло върху веждите е добър начин да подредите космите и космените фоликули, което от своя страна може да доведе до повторно израстване на косата. Рициново масло, масло от жожоба и зехтин ще свършат работа, тъй като всички те насърчават растежа и здравината на космите.

Те също са чудесни за кожата, тъй като не блокират космените фоликули, не причиняват пъпки и действат върху кожата под веждите, което често се пренебрегва, когато става въпрос за грижа за кожата.

Не разчитайте на вазелин

За съжаление, има малко доказателства в подкрепа на идеята, че вазелинът може да насърчи повторното израстване на космите на веждите. Това е много овлажняваща съставка, така че може да подхрани космите и да ги направи по-силни, но няма достатъчно изследвания в подкрепа на това.

Ако обаче това е нещо, което вече правите и работи за вас, тогава давайте.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес