Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колко грама кафе се слага за перфектното еспресо?

19 юни 2023, 17:22 часа

Като любител на кафето, знаете ли колко грама кафе се слага за перфектното еспресо? Ако не, значи сте попаднали на правилното място. Сега ще научите всичко, което трябва да знаете, за да направите перфектната чаша еспресо. Прецизността е ключът. Когато става дума за кафе, качеството винаги трябва да е на първо място.

Всичко за еспресото

Еспресото произхожда от Италия и е популяризирано в целия свят през годините. Тази напитка трябва да има фиксирани пропорции, за да постигне перфектния силен вкус. По същество това е концентрирана форма на кафе.

Еспресото се сервира в два размера:

- Обикновено

- Двойно

Колко кафе ви трябва за едно еспресо?

Типичното кафе се прави от сварени зърна, но еспресото е малко по-различно. Еспресото обикновено се подправя или смесва със сметана, неговата отличителна съставка. Към ароматното еспресо се добавя пяна и обратно. Различните измервания ще позволят и създаването на нови видове еспресо напитки.

Какво се случва с тялото на възрастните хора, които пият кафе

Колко грама кафе за еспресо?

- За обикновено еспресо

Една доза еспресо е 20 до 30 мл в малка чаша. Количеството кафе в една порция еспресо е от 6 до 10 грама смлени зърна. Това количество кафе е толкова концентрирано, че служи като мигновен тласък на енергия за сънливите. Точното измерване на всяко кафе съотношение ще бъде обсъдено допълнително за всички любители на кафето.

Ето числата, които трябва да знаете за измерването на еспресо кафе:

Една доза еспресо е еквивалентна на 30 ml в малка чаша. Това означава, че ще изисква от 6 до 10 грама кафе. Това е еквивалентът на грамовете, необходими за една доза еспресо.

Времето за приготвяне на еспресо обикновено е 15-25 секунди за една доза.

Идеалното количество кафе за една порция обаче е 7 грама. Времето за варене за това е приблизително 20 секунди, за да получите порция от 30 ml.

Наистина ли разтворимото кафе е вредно - ето каква е истината за него

- Двойна доза еспресо

Обемът на двойна порция еспресо е от 35 до 60 ml. Количеството кафе в двойна порция е от 12 до 20 грама.

Обемът на двойно еспресо може да се увеличи в зависимост от добавените грама кафе. Двойна порция съдържа от 12 до 20 грама кафе. Ето едно гъсто еспресо.

Двойна доза еспресо е около 12 до 20 грама кафе за всеки 30 мл.

Времето за приготвяне на двойна доза еспресо е между 25 и 33 секунди.

Идеалното време за приготвяне на двойна доза еспресо е 30 секунди.

Обикновено еспресо срещу двойно еспресо

Разделите по-горе показват колко кафе е необходимо за двата вида еспресо. Количеството кафе в еспресото варира в зависимост от количеството и предпочитанията. Вкусът също ще зависи от количеството добавено кафе и съотношението на кафената пяна. Приготвянето на еспресо е като приготвянето на вечеря, трябва да знаете колко слагате в тигана. В противен случай ястието ще бъде или безсолно, или солено.

Какво е идеалното измерване?

Приготвянето на еспресо изисква прецизност и търпение. Освен това, докато действителните измервания се вземат при приготвянето му, предпочитанията и вкусът все още са основни фактори. Дори пиещите кафе и баристите имат свои собствени начини за приготвяне на еспресо. Чашите за еспресо се измерват по различен начин и се приготвят по различен начин.

Измерванията, които обсъждаме, са насоки, а не твърди правила. Някои хора искат по-мек вкус, докато други предпочитат по-горчив вкус. Точно както нашите вкусове и предпочитания към храната са различни, нашите нужди от кафе също са уникални и специални. Ние самите сме баристи и нашите измервания не определят перфектната чаша еспресо.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес