Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кокосово масло срещу косопад!

10 февруари 2022, 16:00 часа

Кокосовото масло има много приложения. То е особено ефективно, когато става въпрос за грижа за косата. То е едно от малкото вещества, които попадат директно в космените фоликули. Прониква във вътрешността на косъма и директно решава много здравословни проблеми. Действа по наистина специален начин.

Разберете как кокосовото масло може да ви помогне да се грижите за косата си и да се предпазите от нежелан косопад!

1. Кокосовото масло укрепва косата.

Това е така, защото прониква дълбоко в структурата на косъма. Кокосовото масло се отлага като ценен протеин. Благодарение на това действа много по-силно от балсама за коса, който се утаява само на повърхността на косъма.

2. Кокосовото масло предотвратява пърхота.

Кокосовото масло е най-добрият балсам за коса, но нека обясним как ви помага да избегнете пърхота. Това е свързано със съдържанието на мастни киселини в кокосовото масло. Полезният състав на кокосовото масло осигурява баланса на косата и предотвратява появата на пърхот.

3. Кокосовото масло имитира естествените вещества, съдържащи се в косата.

Опитайте да нанесете кокосово масло върху косата си и ще видите колко бързо то попива в косата ви. Най-вероятно косата ви е била "жадна".

Кокосовото масло възстановява увредената коса, заздравява и и я предпазва от окапване. Това е така, защото имитира нашия естествен себум. Себумът е вещество, произвеждано от жлезите на скалпа. Той е защитна мантия и поддържа хидролипидния баланс на кожата и косата. Ето защо нашият собствен себум е по-добър и по-естествен от повечето балсами за коса на пазара.

4. Кокосовото масло предотвратява нацепването на краищата.

Кокосовото масло, особено когато се комбинира с бадемово масло, може да се втрива в краищата на косата ви, за да се предотврати нацепването. Със сигурност ще спестим пари от посещения при фризьора.

5. Кокосовото масло предотвратява косопада.

Понякога алопецията е наследствено заболяване и не може да бъде избегнато. Въпреки това, когато се борим с периодичен косопад, кокосовото масло ще бъде най-доброто лекарство. Това е така, защото прониква дълбоко в структурата на косъма и осигурява на косата запас от витамини.

6. Кокосовото масло ускорява растежа на косата.

Освен, че помага срещу косопад, кокосовото масло е най-добрият препарат за растеж на косата. 

Умереността във всичко е ключът към здрава коса и здраво тяло. Кокосовото масло обаче е толкова универсално, че може безопасно да се използва като маска за коса, като защитна козметика за ежедневна грижа за косата или като добавка към шампоан. Тогава можем да сме сигурни, че косата ни ще бъде силна, здрава и ще расте бързо и най-важното - няма да пада! Нека само запомним, че най-важното нещо е редовността.

 

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес