Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя карта Таро си според зодията и какво е посланието ѝ към теб?

03 февруари 2022, 23:00 часа
Реклама

Таро картите са полезни в астрологията за свързването с дълбоките и езотеричните аспекти на нашия живот. Всяка зодия е свързана с определена карта Таро, съответстваща на чертите и особеностите на характера. Ако опознаете тази карта, която е свързана със знака ви, това ще ви помогне за по-добро себеопознаване. Нека ви разкажем коя карта отговаря на вашия знак на зодиака и какво полезно може да научите от нея.

Овенът

Таро картата за Овена е тази на Императора. Той е олицетворение на личност с авторитет, сила и лоялност. Като един истински император, Овенът притежава смелост, бързина и  готовност да служи на хората, близки до сърцето му. Тази карта моли Овена за съсредоточаването му върху подобряването на идеята за самодисциплина, за да запази контрола си над света, който изгражда и управлява.

Телецът

Жрицата е карта, свързана с Телеца. Подобно на него, тя е стабилна – стои здраво на земята, като внимава да не действа бързо и импулсивно. Включва всичко, позволяващо му  да се придвижи към желаните цели и постижения. Тази карта напомня, че Овните трябва да изследват света около тях и да опознаят себе си.

Близнаците

Близнаците се свързват с картата на Влюбените, които представляват - хармонични отношения между съпруг и съпруга. Този вид карта призовава Близнаците да се съсредоточат върху обединяване на всички аспекти на личността им и да се харесват такива, каквито са – със своите положителни и отрицателни черти.

Ракът

Колесницата е Таро карта, отвеждаща Рака до местоназначението му. Докато Раците често се свързват с чувство за грижа за своето семейство и приятели, те също се нуждаят от известна доза независимост. Колесницата им припомня  да отделят време и да се грижат и за себе си в присъствието на другите.

Лъвът

Лъвът е представен от сила и се нарича карта Желание в колодата на Таро. Без значение от кое тесте е, енергията която се крие зад картата е смелостта, необходима за постигането на желаните цели. Тази карта насърчава Лъвовете да комбинират своята мотивация със самодисциплина.

Девите

Отшелникът е картата, която най-добре описва съзвездието на независимостта на  Девата. Тази карта представя нейната нужда от пространство и време, за да разсъждава върху вътрешните им мисли и чувства, но също така и напомня да се отвори и да сподели себе си с околните. Дори и  един отшелник да е щастлив сам, той не трябва да се отдава на това, нито трябва да се плаши от междуличностните отношения.

Везните

Балансираните Везни са свързани  с картата на Справедливостта. Везните са почтени и жадуват за справедливостта и достоверността в живота си. Тази карта приканва Везните да видят истината и да избягват безкрайни дискусии или прекомерни разсъждения.

Скорпионът

Дълбокият и мистериозен Скорпион е представен от картата на Смъртта. Тази карта може да е страшна, но всъщност става дума за промяна и край на ситуация или връзка. Точно както Скорпионите често преминават през метаморфози в живота си, тази карта им напомня да се отърват от старите спомени и да гледат напред.

Стрелецът

Умереността е картата, свързана с веселия Стрелец. Въпреки че Стрелците са известни като вечните оптимисти, те могат да бъдат емоционално и духовно обезкуражени от препятствия и предизвикателства в живота. Картите за умереност ги насърчават да запазят баланса си и да се съсредоточат върху целите си, въпреки непредвидените обстоятелства.

Козирогът

Отговорният Козирог се свързва с картата на Дявола, чието значение често е изкривено. Дяволът представлява нашата сянка, земя, която много Козирози са склонни да игнорират или потискат. Тази карта  призовава Козирозите да приемат своите отрицателни черти (които всички ние имаме), вместо да се опитват да ги игнорират напълно.

Водолеят

Водолеят блести като двойника си от Таро – Звездата. Подобно на Водолея, тази карта е носител на вода и може да ви насърчи да бъдете по-смели. Водолеите са умни и общителни и понякога забравят да се успокоят и наистина да приемат чувствата си. Звездите ги молят да приемат тези чувства и да ги изживеят.

Рибите

Странните Риби са представени от Луната – карта, която осветява нашата скрита природа. Тази карта свързва нашите мечти, сърца и въображения. Това са елементите, които Рибите изразяват силно. Луната ги насърчава към задълбочаване на тяхната връзка с циклите на Луната, което ще им помогне по-ясно да разберат своите психически състояния, променящи се заедно с лунните фази.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес