Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-големите теории на конспирацията за Холивуд?

20 юли 2022, 13:30 часа

През годините за Холивуд се развиха много митове и легенди, които добиха популярност. И докато за някои има нотка истина, то други са директно като извадени от фантастичен филм.

Кои са най-големите конспирации за дома на звездите?

Никълъс Кейдж е вампир

Роден през януари 1964-та, актьорът вече има световна слава, когато през 2011-та търговец на антики публикува стара снимка в сайт за търговия. Снимката е от 19-ти век и на нея има мъж, който изумително прилича на актьора. Любителите на конспиративни теории не вярват, че това е просто прилика, а че Кейдж е вампир, който се появява с нова самоличност на всеки 50 години (до един век). В този си живот вампирът е решил да стане популярен актьор. 

Най-добрите цитати на Мерилин Монро

Връзката между Брус Ли и триадите

Смъртта на Брус Ли е обгърната в мистерия и е повод за създаването на множество конспиративни теории. Той е бил познаван като изключително здрав човек и неговата кончина на едва 32-годишна възраст изглежда особено подозрителна. Официалната версия е за мозъчен оток, който се е образувал като следствие на алергична реакция към лекарство. В биографичен филм за него това е обяснено като изключително рядко сравнение - "Все едно да имате алергия към пеницилин". Една от основните теории на хората, които не вярват на официалното обяснение е, че Брус Ли е бил убит от китайските триади. Мотивите за това биха били безкрайни - от отказ за плащане на подкуп до накърняване на престижа им. 

Мерилин Монро е била убита 

Ако популярна звезда загине на млада възраст при мистериозни обстоятелства, винаги изплува теорията за убийство. Монро умира когато е на 36 години. Точната дата е 4-ти август 1962-ра година. Официалната версия е свързана с натравяне с хапчета за сън, като мнението, което обединява всички експерти е, че тя сама е сложила край на живота си. Много хора и до днес вярват, че нейната смърт е следствие на убийство. Има книга, която е посветена на живота на актрисата, в която се твърди, че тя е убита от правителствени агенти заради предполагаемата ѝ афера с Робърт Ф. Кенеди. 

 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес