Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-големите конспирации, които са се оказали истина?

23 юли 2022, 13:15 часа

Всеки от нас е чувал за конспирации, които в крайна сметка са се оказвали истина. В много други случаи обаче това не е било така. В тази статия ще се фокусираме върху най-големите конспиративни теории, които са се оказали реалност. Вижте кои са те: 

Опити на ЦРУ за контрол на съзнанието 

Стара информация на ЦРУ разкрива опити за използване на LSD и други стимулиращи наркотици и невротоксини за контролиране на съзнанието. Точното име на проекта е било M.K.Ultra. В този таен правителствен проект най-ужасното е, че са правени експерименти с медикаменти често без знанието и съгласието на тестовите субекти, които са били обикновени хора. Периодът на подобни програми е започнал през 50-те и е продължил до 70-те години на 20-ти век. 

Кои са най-големите теории на конспирацията за Холивуд?

Шпиониране с технически средства

Това разкритие дойде сравнително скоро след като Едуард Сноудън излезе и направи признания пред света за това как в САЩ се използва технология, за да следи и шпионира хората. Неговата история е екранизирана във филм, има доста книги и участия в предавания. Ако искате да се запознаете в детайли с информацията, която той е изнесъл, то може да го направите спокойно с кратко търсене в интернет. Препоръчваме да отделите три часа от деня си за неговото участие в подкаста на Джо Рогън. 

Целеви убийства

Определено номер едно в този списък са поръчковите убийства, които правителствата през годините са правили. В нашата история е известната българска следа с Георги Марков и неговото убийство с отровна капсула изстреляна от чадър в Лондон. От другата страна на "Желязната завеса" нещата не са били по-розови след като преди години при разсекретяване на документация на ЦРУ стана ясно, че агенцията е реализирала целеви убийства. 

 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес