Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои са най-добрите дни през ноември за приготвяне на кисело зеле

25 октомври 2024, 22:07 часа

Киселото зеле помага да получите максимум витамини през зимните месеци. Оказва се, че за да стане наистина здравословно и вкусно, трябва да изберете правилното време за приготвянето му.

С помощта на лунния календар можете да определите най-благоприятните дати за мариноването му. Счита се, че всяка фаза на луната влияе различно върху продукта.

Кога да приготвите зелето през ноември?

Добре е да изберете дни, когато Луната расте, така че ястието да се окаже възможно най-хрупкаво. Най-добрите дати за приготвяне на кисело зеле през ноември 2024 г. са следните: 

  • 6 и 7 ноември – според астролозите са най-благоприятни, защото зелето трябва да се консумира 5-6 дни след новолуние;
  • 3-5, 8, 14-15, 17, 21-22, 30 ноември са добри дати, ако не сте имали време да приготвите зелето на най-благоприятните дни 6 и 7 ноември. Останалите дати се считат за неутрални.

Как киселото зеле влияе на щитовидната жлеза?

Астролозите са на мнение, че няма нищо лошо, ако правите кисело зеле по време на намаляващата фаза на Луната. Просто ястието ще се окаже по-меко. Ако ви харесва този вариант, изберете тези дати.

Но по време на пълнолуние не се препроръчва да слагате зелето. По това време е възможно то да стане твърде меко или дори кисело. Такива неблагоприятни дни през ноември са:

  • 1 ноември - новолуние;
  • 16 ноември - пълнолуние.

Също така според астролозите е по-добре да избягвате приготвянето на киселото зеле на следните дати – 10-12, 19, 24-25 ноември. През този период Луната ще бъде в зодии, които са неблагоприятни за този процес (Дева, Стрелец).

Разбира се, за да направите кисело зеле, трябва да вземете предвид не само фазата на луната, но и собственото си енергийно състояние. Ферментацията е процес, който изисква спокойствие и търпение, така че изберете ден, в който имате желание да го направите.

Какво се случва с тялото, когато ядем кисело зеле редовно?

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес