Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кои неща в нашата кухня обикновено използваме неправилно и къде грешим?

14 май 2024, 19:05 часа

Нашите кухненски джаджи понякога се оказват истински тайни агенти, притежаващи много неочаквани възможности. Представете си, че дори най-обикновените неща могат да се използват за други цели. Нека да разгледаме десет от тях в тази и да открием скритите им възможности.

10 неща в кухнята, които използваме неправилно

1. Преса за чесън. Много от нас прекарват много време в белене на чесън. Но всъщност не е нужно да правите това! Просто отрежете върха на скилидката чесън и използвайте преса за чесън - тя лесно ще смачка чесъна, освобождавайки ви от ненужни проблеми.

10 кухненски инструмента, които използвате неправилно

2. Ниша под фурната. Тази зона често се използва за съхранение на различни съдове, но може да служи и като чудесно място за поглъщане на топлина. След варенето ястието може да се постави там, за да изстива по-бавно.

3. Пасатор. Правилното подреждане на съставките в блендера е от значение! Започнете с меки и течни съставки, след това добавете семена, билки, плодове, зеленчуци и лед. Това ще помогне на ножовете да се справят по-добре със смилането.

4. Лъжица за спагети. Дупката в средата на лъжицата не е случайна! Позволява ви да измерите перфектната порция спагети за един човек, което улеснява процеса на готвене.

5. Филтър за кафе. Перфорираните ръбове на филтъра му помагат да пасне идеално под кафеварката. Просто сгънете филтъра по перфорираните линии и той ще пасне идеално.

6. Тенджера. Дупката в дръжката на тенджерата не е просто декорация. Тя е проектирана да ви позволява да поставите дървена лъжица и удобно да разбърквате ястията.

7 най-често срещани кухненски предмета, които се замърсяват

7. Хладилник. Най-добре е да съхранявате здравословни закуски на средния рафт, за да ги имате винаги под ръка. Това също ще ви помогне да поддържате балансирана диета.

8. Дървени дъски. Те са не само красиви, но и бактерицидни. Правилната грижа за дървените дъски ще им помогне да ви служат дълго и безопасно.

9. Дупка в дъската за рязане. Този отвор улеснява прехвърлянето на нарязани зеленчуци или плодове от дъската в купа или тиган.

10. Големи ножове. Ако държите палеца си върху острието на ножа, ще имате по-голям контрол върху процеса на рязане и ще намалите риска от нараняване.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес