Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кога да давате пари назаем и как да забогатеете: знаци за пари за различни ситуации

12 април 2023, 19:44 часа
Реклама

Даването или вземането на пари назаем е съмнителна история. В първия случай няма сигурност, че кредитополучателят ще върне всичко навреме, във втория случай е неприятно да осъзнаете, че не можете да се справите и сте принудени да поискате финансова помощ. Но хората се сблъскват с такава ситуация от появата на първите пари. Постепенно такава домакинска "традиция" започна да се вмества в суеверията на народа.

Ето най-ярките:

● Не можете да заемате пари на някого преди и по време на църковни празници. През този период е забранено да се изнасят всякакви неща от къщата завинаги или за дълго време, за да не се привлече нуждата в дома. Вярващите в наши дни могат да дават милостиня.

● Забранено е даването назаем вечер или през нощта. Това ще донесе лош късмет и на двете страни. Такова вярване възниква заради суеверието за събуждането на злите духове след залез слънце.

Парите обичат тези зодиакални знаци! Вие сред тях ли сте?

● Има дни от седмицата, в които не можете да поемате дългови задължения - това са понеделник, вторник и неделя. Първите два се управляват от Луната и Марс. Това са студени и агресивни небесни тела, които затрудняват поддържането на студен ум и насърчават спонтанните действия. Неделя е ден, който трябва да бъде посветен на духовни дела, а не на пари. През останалите дни даването и вземането назаем не е забранено.

Нашите предци в редки случаи се съмнявали в суеверията, защото такива вярвания им помагали да се справят с трудни обстоятелства - те били надарени с най-доброто. Но предпазливостта и уважението към парите, които проповядват изброените знаци, все пак имат смисъл. Често несвързани с магия.

Защо според народните знаци не можете да държите пари в джоба си?

Например, трябва да гладите и чистите банкнотите, защото никога не знаете кой човек ги е използвал преди вас. Парите, макар и чиста енергия, винаги носят много мръсотия. Буквално. Освен това сега първата стъпка е да разберете кой е собственикът на портфейла, а не да се отървете от него. А рационалното тълкуване на забраната за заемане на пари вечер се крие в разсеяност, която се натрупва до края на деня - уморен човек може да вземе грешни решения и по-късно да съжалява за това, което е направил.

Като цяло, дали да се придържате към тези знаци или не, да приемете минали тълкувания или да им придадете собствено значение, е личен избор. Основното нещо са емоциите, които изпитвате. Те трябва да са приятни и вдъхновяващи.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес