Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кое червило отива на жени с тънки устни?

01 август 2024, 12:44 часа

Не всички жени предпочитат да подчертаят естествената тънкост на устните си или бръчките около устата, заради което често срещат трудности при избора на идеалната формула, цвят и вид червило. Професионалните гримьори посочиха най-добрите нюанси на червилата, предназначени да освежат тези черти. 

Правилният нюанс на червилото може незабавно да привлече вниманието към устните, да добави симетрия към лицето и да подчертае други черти като скули и очи.

Модният дизайнер и експерт по красота Маргина Денис обясни, че носенето на твърде тъмно червило може да накара зъбите ви да изглеждат жълти и лицето ви да изглежда по-старо. В допълнение, формулите на матовите червила често причиняват сухота на устните, които естествено губят влага с възрастта.

5 прости магически ритуала с червило, които определено действат

За да избегнете допълнително лющене, напукване и сухота, специалистът предупреди да не използвате матово червило в тъмен нюанс.

Прекалено сухата формула на червилото може да подчертае бръчките и сухотата. Денис посъветва да се избират ненаситени червени и лилави цветове и червила със сини нюанси, които визуално правят зъбите по-бели. Ако все пак искате да боядисате устните си с тъмен нюанс, можете да нанесете прозрачен гланц върху червилото. Това ще ви помогне да отразите малко светлина от тъмния тон и ще създадете илюзията, че устните ви са пухкави.

Знаете ли от какво се прави червилото?

Какви нюанси на червилата са  хит?

В други случаи специалистът съветва да се избират по-светли цветове, като класическото червено от 40-те години на миналия век, или червила, базирани на топли нюанси.

Гримьорът Хедър Адеса Спадаро препоръча да избирате червило според тена на кожата си. Почти всеки нюанс ще отговаря на средни и топли тонове. Въпреки това, по-студените тонове изглеждат най-добре с червени на базата на синьо.

За неутрални нюанси са подходящи червила със сини нюанси, розово или прасковено червено. Маслиновите нюанси изглеждат страхотно с коралово червените.

Ако искате да опитате червено, Спадаро предложи да започнете с блясък в подходящ нюанс или молив и прозрачно червило.

Ако искате да опитате нещо смело, но не червено, тогава винаги трябва да обръщате внимание на ярко розовите и кораловите нюанси

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес