Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какъв лайфхак ще помогне на банята ви винаги да е чиста?

10 август 2024, 18:16 часа

Банята и кухнята са най-замърсените места във всеки дом. Това се дължи на много фактори: тук се приготвяме, перем, нанасяме грим и извършваме много други ежедневни дейности. В резултат почистването на банята се превръща в истинска борба с мръсотията, която изисква много време и усилия. Но как можете да поддържате банята си чиста?

Използвайте само един лайфхак, за да помогнете на банята ви да остане винаги чиста

Има прост и ефективен начин да улесните почистването и да поддържате банята си чиста между основните почиствания. Този лайфхак беше предложен от британския експерт по почистване Кендра Хенеси, която го тества в собствения си дом. Всичко, което трябва да направите, е да премахнете мръсотията, веднага щом я забележите.

С тези бабини трикове само за 5 минути всяка баня ще свети от чистота

Например, ако оставите петно ​​от паста за зъби върху огледало, почистете го незабавно. Навременното премахване на свежи петна е по-лесно от търкането на засъхнали петна, което изисква повече време и усилия. Използвайте суха кърпа, за да премахнете бързо следите. Същото важи и за душ кабината, където често остават петна от сапун. За да предотвратите натрупването на мухъл във фугите на вашия душ, използвайте чистачка след всеки душ, за да отстраните излишната вода и остатъците от сапун.

Друг важен момент е почистването на канализацията. Незабавно отстранете всички останали косми, които могат да блокират дренажа и да създадат неприятни миризми. Освен това, привличат насекоми, което прави почистването още по-трудно.

6 интериорни решения за баня, които няма да излязат от мода

Освен това, някои зони на банята изискват специално внимание. Например, завесата за баня може да стане жълта или оранжева с течение на времето или върху плочките може да се образува котлен камък. Ето някои лайфхакове, които да ви помогнат да се справите с тези проблеми:

·       За да премахнете варовика, смесете сол и лимонов сок в равни пропорции. Солта има абразивни свойства, а лимоновият сок има висока киселинност, която ще помогне за разтварянето на плаката и премахването на миризмите.

·       За да почистите завесата за душ, използвайте водороден прекис. Изсипете го в спрей и напръскайте обилно пердето. Оставете продукта да действа 20 минути и след това изплакнете със студена вода.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес