Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво никога не трябва да правите на празен стомах

16 юли 2024, 11:58 часа

Здравословното начало на деня със сигурност започва от стомаха ни. Начинът, по който се храним и грижата, която трябва да полагаме за това какво ядем или не сутрин, са много важни за здравето на организма.

Още: 5 напитки, които не трябва да пиете на празен стомах

Съветът, който чуваме най-често напоследък, особено когато значението на здравословното хранене се засилва, е да пием вода веднага след като се събудим. Водата пречиства целия организъм от токсините и помага за намаляване на теглото. От друга страна, стомахът сутрин е деликатен и не бива да се пълни с ненужни неща, които нямат положително въздействие върху здравето.

По-долу ще намерите списъка с 5 неща, които никога не трябва да правите на празен стомах, според експертите

Никога не пийте кафе на празен стомах

Пиенето на кафе на празен стомах насърчава производството на киселина, която причинява киселини и рефлукс. Винаги изпивайте чаша вода, преди да пиете каквато и да е друга напитка. Ако не се отказвате лесно от кафето, опитайте да го пиете с мляко. Храносмилането ще е по-добро и стомахът няма да е толкова болезнен, че да не подобрява усвояването на хранителните вещества през деня.

Никога не пийте алкохол на празен стомах

Пиенето на алкохол на празен стомах ще ускори усвояването му в кръвта. Артериите ще се разширят и кръвното налягане ще спадне. Когато нивото на алкохол в кръвта е твърде високо, тогава вероятно ще загубите контрол и ще се почувствате замаяни.

Никога не приемайте лекарства на празен стомах

Различните болкоуспокояващи, като парацетамол и аспирин, никога не трябва да се приемат на празен стомах. Тези видове лекарства предизвикват стомашно кървене в момента, в който попаднат в стомаха, и губят своята ефективност.

Никога не извършвайте физическа дейност на празен стомах

Ако си мислите, че ще отслабнете, като не ядете, сериозно се лъжете. Когато извършвате физическа дейност, тялото използва гликоген - вещество, което идва от храната. Ако не сте яли, тогава тялото ще изгори мускулите и ще насърчи прекомерното натрупване на мазнини.

Още: Добра идея ли е да бягаме на празен стомах

Не пазарувайте на празен стомах

Пазаруването не изисква само пълен портфейл. Ако пазарувате на празен стомах, ще похарчите повече пари за високомаслени и висококалорични храни.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес