Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво не трябва да носи жената след 50 години?

11 юни 2024, 20:22 часа
Реклама

Макар твърдо да вярваме, че възрастта не е порок, определящ фактор или непреодолима пречка да живеете така, както желаете, а само сбор от цифри, след прекрачване на прага на 50-те години дамите следва да забравят за някои аутфити и да се обличат различно от времето, в което са били на 20.

Някои облекла  ще състарят дамата на 50, други ще накарат очите и кожата ѝ да сияят и ще изтрият години от възрастта ѝ. Какво не трябва да носи жената след 50 години и защо ще разберете от статията.

Какво не трябва да носи жената след 50 години?

1.       Къси поли

Дамите в зряла възраст изглеждат нелепо и вулгарно в къси поли, дори да са съхранили фигурата си. Уместната дължина е около коляното или дълга разкошна пола – според височината.

2.       Анимационни принтове

Вероятно няма защо дори да обясняваме, че тениска с Мики Маус е лоша идея, ако жената е над 50. Принтовете не са табу, но те следва да са съобразени с възрастта и да не изглеждат детински, инфантилно и евтино.

3.       Дрехи в тъмни цветове

На работното място може да си позволите тъмно син цвят, но избягайте от черното и сивото, които състаряват. В ежедневието дамите над 50 могат да заложат на бяло, червено, бежово, свежи цветове, но без да са неонови и крещящи.

6 цвята дрехи, които озаряват дамите над 50

4.       Неудобни дрехи

Ако обувките ви са толкова високи, че едва издържате на тях, а полата толкова тясна, че не може да се качите в колата, сега е моментът да заложите на комфорта. Оставете неудобните дрехи за младите и облечете нещо, с което имате свобода на движенията. Неудобните дрехи са видими за околните и не са най-добрият избор за дамите над 50. Важно е да се избягва всичко, което е твърде стегнато, но и да не се отива в другата крайност, където дрехите са твърде широки, безформени и не подчертават предимствата на фигурата.

5.       Къси панталони

Говорим за онези, които едва прикриват задните части. Подобно на късите поли те са табу за зрелите жени. Изберете дължина до коляното или под него за летните дни.

6.       Старомодни модели

Въпреки че някои от дамите над 50 гледат на себе си като на „стари“, дрехите, били модерни преди години, не са подходящ избор. Те добавят години към възрастта на дамата.

7.       Закачливи надписи

Топ с надпис „Ела, вълчо, изяж ме“ може да изглежда тотално ок върху младо момиче и напълно неприемливо върху дрехите на дама на 50. Второто би пробудило усмивка, така че това е едно от модните решения, отговарящи красноречиво на въпроса  

Как да скриете възрастта си с дрехи: 9 универсални съвета

Какво не трябва да носи жената след 50 години?

8.       Елегантен аутфит на бос крак

Голите крака са за тийнейджърите и за много слабите. Елегантната рокля  с голи крака би изглеждала повече от странно.

9.       Дрехите на дъщеря си

Дори да са от предходна година и да са като нови,  дрехите на порасналата дъщеря не са подходящи за дами над 50, дори да им стават като размер.

10.   Разголени дрехи

Онова, което сто секси на 20, на 50 изглежда леко и вулгарно, избягвайте разголените дрехи.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес