Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да правите всеки ден от седмицата, за да започнете да се грижите за себе си?

19 октомври 2022, 20:33 часа

Всички момичета свързват грижата за себе си с посещение на салони за красота, фитнес и правилно хранене. Много млади дами също отбелязват, че е необходимо да отделят време за почивка, за да останат винаги бодри и да се чувстват добре.

Младата дама винаги трябва да е в добра форма, тя трябва да включи по един ритуал в рутината на всеки ден от седмицата. Кога и какво трябва да започне една дама?

Понеделник

Този ден се счита за най-трудният. Не се претоварвайте с неща през първия ден от седмицата. По-добре отделете време за медитация. Това трябва да стане рано сутрин.

Можете да направите няколко дихателни упражнения, за да се успокоите, да се настроите за работа и да отидете в офиса в страхотно настроение.

Няколко сигнала, които показват, че не полагате достатъчно грижи за себе си

Вторник

В този ден от седмицата отделете време за физическа активност, дори и да не сте фен на спорта. Разходете се в парка, тичайте.

Ако имате желание и възможност, посещавайте фитнес залата или танцово студио.

Сряда

В средата на работната седмица силите могат да ви напуснат. Би било хубаво, ако на обяд почивате, идете в кафене или в кухнята, разположена в офиса, за да изпиете чаша кафе.

Такава почивка трябва да продължи около час. През това време изпълнявайте и дихателни упражнения. Така ще успеете да сложите ред в мислите си, да се отпуснете малко.

Четвъртък

В този ден от седмицата трябва твърдо да решите за себе си някакъв въпрос, за който дори не сте пожелали да мислите. Вземете решение да поговорите сериозно с любим човек, да посети лекар, да посети роднини.

7 неща, които жените, обичащи себе си, никога не правят

Петък

В последния работен ден от седмицата анализирайте събитията, които се случиха в професионалната сфера. Необходимо е да се осъзнае какво е направено, с какви задачи не е било възможно да се справите.

Също така се вслушайте в чувствата си, които възникват по време на такива разсъждения. Така ще установите дали ви харесва живота ви или не, както и да изгоните мислите за работа, да се настрои за почивка.

Събота

Разходките на открито ще бъдат най-доброто нещо, което можете да правите в съботния ден. Можете да отидете в парка, можете просто да се шляете по градските улици, да се огледате, да наблюдавате хората около вас.

Ако има възможност да излезете сред природата, тогава това ще бъде като цяло идеално: чистият въздух след тежка работна седмица ще бъде от полза за всички.

10 съвета за сутрешна грижа, които ще ви помогнат за по-пълноценен ден

Неделя

Отпуснете се в последния ден от седмицата. Можете да вземете вана с морска сол, с пяна, да направите няколко козметични процедури.

След като се погрижите за тялото, можете да изпиете едно ароматно кафе, да гледате любимия си филм.

Ако една младата дама следва препоръките, ако запълни всички дни с изброените дейности, тогава животът й ще стане богат и интересен. Дамата ще се наслаждава на всеки момент, няма да е толкова уморена и ще се грижи истински за себе си.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес