Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви видове палта не трябва да носят момичетата с нисък ръст?

01 октомври 2024, 21:30 часа

Всяка жена се стреми да се чувства уверена и удобно в дрехите си. Въпреки това, особеностите на вашата фигура често изискват внимателен подход към избора на вашия гардероб. Това важи особено за палтото - универсално облекло, което може или да подчертае вашите предимства, или да развали цялата визия, ако стилът е избран неправилно. За ниските момичета това се превръща в истинско предизвикателство.

 

5 модела палта, които ниските момичета не трябва да носят

Още: Следвайте тези 4 лесни стъпки и вашето палто ще изглежда като ново

1. Палто до земята

Макси палтото е тенденция, която изглежда шик, но е по-добре да се избягва за ниски момичета. Дългото палто „изрязва“ фигурата ви, правейки ви още по-ниска. Оптималната дължина е до средата на бедрото или малко над коляното.

Изберете палто със средна дължина и го комбинирайте с дрехи в същия цвят.

 

Още: Как да перете палта от различни материали: основни правила

2. Овърсайз палто

Обемните модели са популярни, но не винаги са подходящи за миниатюрни момичета. Безформеният силует, широките ръкави и допълнителен обем в горната част създават ефект на „удавяне“ в дрехите, визуално намалявайки височината.

Обърнете внимание на палто-сако, изработено от плътен материал, който поддържа формата си добре. Такива модели придават чистота на линиите, което помага за визуална корекция на височината. Подчертайте визията с прав панталон, риза и обувки на ток. Фокусирането върху аксесоари като геометрични слънчеви очила и структурирана чанта ще завърши вашия изискан, делови вид.

 

Още: Продадоха палто на Елвис Пресли за 128 хил. лири на търг

3. Палто с обемен декор

Големи елементи на раменете, големи ревери и джобове само придават тежест на визията. Такива детайли правят фигурата обемна и отвличат вниманието от цялостната хармония на силуета.

Изберете палто с по-лаконични и изпипани детайли - издължени ревери, джобове с фитинги и малки илици.

 

4. Разкроено палто

Силуетът New Look със силно разкроена долна част изглежда привлекателно, но само на високи момичета. За ниските представителки на нежния пол такива модели нарушават баланса на пропорциите, добавяйки допълнителен обем в долната част и утежнявайки фигурата.

Правото палто с колан ще бъде отличен вариант. Този стил издължава силуета и изглежда стилно с всякакви основни елементи. Изберете едноцветни модели, които лесно се адаптират към различни визии.

 

5. Палто с едър принт

Големите шарки върху палтото могат да добавят обем и дори визуално да „състарят“ външния вид. Този принт отвлича вниманието от общата линия на фигурата и често изглежда твърде крещящ. Освен това, трудно се комбинира с други дрехи и аксесоари.

Дайте предпочитание на обикновените модели. Обикновеното палто винаги изглежда елегантно и скъпо. Ако искате да добавите динамика, изберете модели с тънки вертикални ивици, които ще помогнат за визуално удължаване на силуета.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес