Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какви фън шуй елементи трябва да има в кухнята, за да отслабвате?

21 август 2024, 18:05 часа

Възможно ли е да отслабнете не от диети и спорт, а като окачите магически амулети срещу затлъстяване в кухнята? Запознати казват, че сигурно е възможно! Експерти от китайското учение фън шуй ни казаха какви трябва да бъдат декоративните елементи, които ще ни помогнат да отслабнем.

Първото нещо, което се забелязва, са изображенията на зелено грозде и тиквички. Според специалистите по фън шуй рисунки, съдържащи бамбукови клонки, също ще помогнат при отслабване.

Китайците имат не по-малко впечатляващи талисмани - те се смятат за помощници в борбата за хармония в картини, изобразяващи зеленчуци и плодове. Но при едно условие: те трябва да са цели, тоест ненарязани. Ако окачите такива изображения в кухнята, ще стане по-лесно да поддържате здравето и да губите излишни килограми. Най-добрата помощ биха били изображения на зелено грозде или тиквички.

Но зелените ябълки, изобразени на снимката, едва ли ще ви помогнат да отслабнете. Китайците рядко ги използват за тези цели, често поставят купа с плодове на масата в кухнята.

9 фън шуй съвета, за да носят картините енергия във вашия дом

Тези плодове насърчават загубата на тегло, дълголетието и подобряването на здравето, освен това те събират много негативи и хармонизират пространството, така че често дори не се ядат, а просто се заменят, докато увехнат.

Какво още трябва да поставите в кухнята си, за да започнете активно да отслабвате? Бамбук. Това е гъвкаво и издръжливо растение. Но ако не искате да поливате и да се грижите за своя зелен приятел в саксия, въпреки че има растения, с които дори мързеливите хора могат да се справят, можете просто да закачите снимки с неговия образ в стаята или да поставите няколко клона във ваза.

Експерт по фън шуй каза още, че изображение или фигурка на сърна може да се постави в кухнята като талисман за отслабване. За китайците сърната символизира дълголетие. Освен това, в китайския език „сърна“ е съзвучна с думата „доход“. Следователно животното се свързва и с богатство.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес