Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как всяка зодия се справя с емоциите?

22 юли 2022, 21:30 часа

Всеки изразява по различен начин емоциите си. Някои нямат проблем с изразяването им, но пък други рядко си позволяват да ги вадят на показ, за да не станат по-уязвими. Не е хубаво да задържаме всичко в себе си, само, защото ни е страх от нараняване. Понякога трябва да дадем воля на емоциите и да се освободим от товара, който носим

Ето как всяка зодия се справя с емоциите по собствения си начин.

Овен

Овенът умее да контролира емоциите си и знае кога да ги покаже и кога да ги задържи в себе си. Той внимателно ще прецени дали това ще бъде от негова полза и дали ще му донесе очакваните дивиденти. Умеят да не показват какво чувствата дори най-трудните моменти, когато вътре в тях бушува ураган от емоции, който ще ви залее. Рядко допуска да освободи напълно емоциите си, без значение от какво естество са те.

Телец

Емоциите при тях са най-големия проблем. Те не задържат нищо в себе си и показват всичко, което им е на сърце. Често това ги въвлича в конфликти и неприятни ситуации. Пречи на здравия им разум и взимат необмислени решения под афекта на емоциите си. Могат едновременно да плачат със сълзи и да крещят с всички сили.

Близнаци

Те са поставили под ключ своите истински емоции и трудно допускат някого в тази стаичка от душата им. Макар да са душата на компанията и да са изключително комуникативни личности, те често играят театър и умело прикриват това, което ги тормози. Понякога това им помага да преминават през трудни моменти и да се предпазят от по-сериозни конфликти. Предпочитат да игнорират даден човек, ако не го харесват, отколкото да губят време, за да му го покажат.

Рак

Може би най-емоционалния знак от всички е този. Те не умеят да крият емоциите си и това, което чувстват е изписано на лицето им. Понякога действат прекалено емоционално и казват неща, които не мислят, но при тях средно положение няма. Раците предпочитат да кажат какво мислят в очите и не се страхуват да изразят емоциите си, без значение, че това ще ги направи слаби и уязвими.

Ето кои зодии са емоционални и кои могат да потискат чувствата си

Лъв

Лъвът показва емоциите си, за да демонстрира сила и да заяви истинската си същност пред всички. Той не се интересува от чувствата на другите и не се страхува да свали картите на масата. Понякога действат прекалено емоционално, за да проверят реакцията на останалите и да се възползват от тяхната уязвимост.

Дева

Представителите на тази зодия нямат време да изразяват чувства и емоции. При тях всичко е черно и бяло, тъй като са прекалено заети с живота си и предпочитат да не споделят какво задържат в себе си. Нямат нужда да го правят и вярват, че колкото по-малко знаят за тях, толкова по-добре.

Везни

Пред хората те са силни и не говорят за чувствата си. Когато го правят - демонстрират сила и мощ. Изглеждат като непоклатими скали, но истината е коренно различна. Зад този параван се крият раними души, които внимателно премислят какво да кажат пред външния свят. Знаят, че всичко може да бъде използвано срещу тях и действат като отлични пиар агенти. Информацията, която разкриват е добре подбрана и анализирана. Понякога премислят нещата повече от необходимото, което ги прави по-уязвими.

Скорпион

За хубаво или лошо, Скорпионът крие най-дълбоките си чувства от света. Дори на най-близките си хора не споделя най-големите си мъки, което в един момент ще му натежи повече, отколкото може да понесе. Въобще не се опитвайте да стигнете до там, тъй като няма никакъв шанс да прекрачите прага на тази врата. Трудно ще разберете, че нещо не е наред, защото Скорпионът носи маска пред хората, която прикрива неговата уязвимост. Най-големият им страх е да будят съжаление в околните.

Кои зодии са способни да владеят емоциите си?

Стрелец

Действат емоционално и не мислят за последствията. Като типичен представител на огнените знаци, те не се страхуват да изразяват чувствата си. Плачат, когато им се плаче и се смеят със сълзи, когато се забавляват! Не се страхуват, че могат да бъдат уязвими, когато изразяват емоциите си и дори напротив - смятат за слаби, хората, които не умеят да се разкрият пред света от страх, че някой може да ги нарани!

Козирог

Обичат всичко да е под контрол в живота им и чувствата не правят изключение. Всичко при тях е добре премерено и няма да позволят да вземат решение, което е плод на емоционална нестабилност. Анализират внимателно чувствата си и не ги изразяват пред всеки. Трябва да сте спечелили доверието им, за да ви споделят нещо наистина съкровено. Дори тогава бъдете сигурни, че не ви казват всичко и са запазили по-пикантните детайли за себе си.

Водолей

Не им вярвайте, когато ви казват, че нямат тайни. Водолеите винаги крият нещо и най-често това са истинските им чувства. Имат страх от нараняване и понякога предпочитат да премълчат, отколкото да изразят емоциите си. Хората, на които се доверяват са малко, но за сметка на това много хора остават с впечатлението, че са спечелили доверието им, но истината е съвсем друга.

Риби

Трудно сдържат емоциите си. Колкото и да се опитват да го правят, те не могат да прикрият напълно това, което чувстват. Особено когато са тъжни или разстроени. Не умеят да се справят с чуждите емоции и позволяват да им влияят на настроението.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес